Rukometašice s vrtićarcima // Foto Ljerka VreskProjekt SportOverBorders (Sport bez granica) predstavljen je danas u Dvorani Branimir kod Osnovne škole Antuna Nemčića Gostovinskog. Koprivničancima, a osobito koprivničkim vrtićarcima, predstavilo se 17 sportskih klubova koji djeluju u gradu u svim sportovima, pa je u manifestaciji sudjelovala i RK Podravka s.d., uz goste nogometaše iz mađarskog grada Héviza, jednog od partnera u projektu. Danas je bio dan bez automobila.

Podravka 3 // Foto Ljerka VreskIspred RK Podravke sudjelovala je Podravka 3 (2004. godište) s trenericom Đurđicom Zečević uz pokazivanje što se sve radi u rukometu. Trener Antonio Pranjić bio je s najmlađim naraštajem, a ujedno se obavljao upis u Podravkinu rukometnu školu, dok su iz Podravke Vegete bile Dragica Džono, Ivana Dežić, Ana Turk i MArijeta Vidak.

Podravkina igračko-trenerska ekipa // Foto Ljerka VreskSportOverBorders 16-mjeseni je projekt koji se provodi u sklopu programa Interreg V-A Mađarska – Hrvatska, a uključuje niz aktivnosti namijenjenih podizanju svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti i zdravog načina života, kao i o važnosti prihvaćanja različitih kultura. Osim samog sporta, mladi će putem projekta imati priliku sudjelovati u raznim kulturnim aktivnostima i tečajevima jezika, što će pomoći da upoznaju i prihvate kulturne različitosti.

Oni tek dolaze // Foto Ljerk VreskJedna od glavnih aktivnosti na projektu su trening kampovi koji će se održavati u svakom gradu partneru. U Hevizu će se tako održati rukometni trening kamp, u Zalaegerszegu judo kamp, Koprivnici košarkaški kamp, a u Čazmi nogometni kamp. Glavni nositelj projekta je Heviz (Mađarska), dok su projektni partneri Zalaegerszeg (Mađarska), Čazma i Koprivnica.