Najuspješnija ekipa 2015. Podravka Vegeta // Foto RK PodravkaNa prigodnoj svečanosti održanoj u hotelu Podravina u Koprivnici proglašene su najbolje sportašice, sportaši i sportske ekipe Koprivničko-križevačke županije u 2015. godini. Najuspješnijom sportašicom Podravine i Prigorja u prošloj godini proglašena je Ida Šimunčić iz Atletskog kluba Križevci, a najuspješnijim sportašem Danijel Miklečić iz Fitness kluba Body Fit, također iz Križevaca.

Najbolja ženska sportska ekipa bila je seniorska ženska ekipa Rukometnog kluba Podravka s.d.d. Podravka Vegeta, a muška seniorska ekipa Ronilačkog kluba Šoderica iz Koprivnice.

Najuspješnije mlade sportske nade Podravine i Prigorja lani su bili Paula Rakijašić iz Atletskog kluba Križevci (nominirana je bila i Iva Papac iz RK Podravke Vegete) i Bruno Katavić iz Karate kluba Križevci. Perspektivne ekipe, pak, bile su juniorke Streljačkog sportskog kluba Podravka (nominirana je bila i kadetska ekipa RK Podravke) te juniori Streljačkog kluba Križevci 1252.

Najbolji županijski sportaši s invaliditetom u 2015. godini bili su Mirjana Šandor i Mario Prelec, oboje iz Sportske udruge osoba s tjelesnim invaliditetom Đurđevac. Đurđevčanima su pripala i ekipna priznanja u kategoriji sportaša s invaliditetom: najbolja ženska ekipa je Sportska udruga osoba s tjelesnim invaliditetom Đurđevac – viseća kuglana, a muška Kuglački klub osoba s invaliditetom Đurđevac.

Najuspješniji županijski trener u 2015. godini bio je Drago Palčić iz Atletskog kluba Križevci, a najzaslužnija sportska djelatnica Ilinka Milas iz Kuglačkog kluba Podravka

Posebna priznanja za iznimna postignuća u sportu primili su Ema Juričić iz Karate kluba Đurđevac, Antonio Tkalčić iz Boks kluba David, Filip Verčević iz Hrvačkog kluba Podravka te Sportskog školskog društva Gimnazijalac Gimnazije Fran Galović Koprivnica.

(Tekst prema Radio Dravi)

Svi nagrađeni // Foto RK Podravka