Noc muzeja Muzej prehraneIzložbom i projekcijama odabranih utakmica i natjecanja posjetitelje će se podsjetiti na vrhunska sportska postignuća i vrijedna odličja koja su ostvarili Podravkini sportski klubovi i pojedini njihovi sportaši. Podravkin Muzej prehrane i ove se godine priključuje jednom od najvećih kulturnih događaja koji je kroz godine zahvatio cijeli svijet. Otvorenje izložbe Sportski duh Podravkaša je u petak u 20 sati, a klubovi s demonstracijama počinju od 18 sati. Programi se održavaju do ponoći.

U povodu Noći muzeja 2018. pripremljena je izložba i popratni program vezano za bogatu povijest i djelovanje devet sportskih klubova koji u svom nazivu nose ime Podravke, odnosno Belupa. To su Hrvački klub Podravka, Karate klub Podravka Koprivnica, Športski kuglački klub Podravka, Nogometni klub Slaven Belupo, Rukometni klub Podravka s. d. d., Stolnoteniski klub Podravka, Streljački športski klub Podravka, Šahovski športski klub Podravka i Športsko ribolovni klub Podravka.

Izložbom i projekcijama odabranih utakmica i natjecanja, posjetitelje će se podsjetiti na vrhunska sportska postignuća i vrijedna odličja koja su ostvarili Podravkini sportski klubovi i pojedini njihovi sportaši. Tijekom cijele večeri klubovi će organizirati prezentacije, demonstriranja pojedinih sportova i davati informacije o treninzima, mogućnostima učlanjenja u klubove i slično, a sve u svrhu popularizacije sporta i sportskog duha.

Sportski duh upravo je ona osobita odlika sportaša, koja kroz igru, natjecanje, disciplinu i vještinu, njima ali i drugima u njihovom društvenom i radnom okruženju, čini život sretnijim. Bez obzira jesu li rekreativci, amateri ili profesionalci, sportaši u kompaniji Podravka imaju podupiratelja sa srcem koji sportski duh znade cijeniti, njegovati i promicati.

Tekst i slika: epodravina