Goran Mrđen // Foto Ivo Čičin-MašanskerNakon izbora trenera Podravke Vegete Gorana Mrđena za izbornika ženske rukometne reprezentacije Hrvatske objavljene su kontradiktorne informacije oko njegova ”roka trajanja”. Neki mediji su se požurili da mimo službenog priopćenja HRS-a ”ograniče” njegov mandat na samo jednu akciju – kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo sa Švedskom, pa su već kalkulirali, ako ne uspije, da će se možda tražiti novi izbornik.

A nije tako.

Jasno je da svatko ima svog kandidata i da nije svakome po volji što je izbornik iz najsređenijeg, najboljeg i najtrofejnijeg hrvatskog ženskog rukometnog kluba, kluba broj jedan, kojeg bi se inače i te kako trebalo nešto pitati kad je na dnevnom redu ženski rukomet. Međutim, izmišlljanja su nepotrebna, jer Goran Mrđen je izabran za izbornika bez određivanja roka. Iskreno, koliko su se trpjeli neuspjesi prethodnika bilo bi nekorektno da se mandat novom izborniku ograniči na četiri mjeseca.

– Nije utvrđen nikakav rok, ali pred nama jest najprije ”akcija Švedska”. Okupit ćemo se u Umagu 15. ožujka da se upoznamo i krenemo prema cilju – rekao nam je Goran Mrđen.

Za njegova pomoćnika postavljen je trener Sesveta Agroproteinke Nikola Škorić, trener kojeg možete vidjeti i kao promatrača na važnijim utakmicama hrvatskih ženskih klubova i u prvenstvu i nedavno u Europi. Živi s rukometom i bit će ozbiljna pomoć Mrđenu, idealan je suradnik. Njima dvojici pridodat će se još trener vratarki i kondicijski trener. Fizioterpeuti će vjerojatno biti isti. No, to će se saznati ubrzo, jer – akcija mora krenuti.

Ljerka Vresk

U službenom priopćenju HRS-a nije spomenuta Ljerka Vresk, no ona je na sjednici Upravnog odbora HRS-a postavljena za tehničku direktoricu ženske A selekcije, također bez ”roka trajanja”. Vresk obavlja tehničke poslove i kao tajnica u RK Podravki s.d.d. i nema primjedbi na njen pedantan rad. S time računa i HRS.

Podravka i Koprivnica, a i HRS, mogu biti zadovoljni, jer, ako ništa drugo, sigurni smo da će u reprezentaciji vladati red i organiziranost u skladu s vremenom i mogućnostima u kojima živimo.

Ivo Čičin-Mašansker