Larissa Kalaus // Foto: Mirko Lukavski - Glas PodravineLinice su sretno prošle đakovačko gostovanje i upisale nove bodove. Kup utakmica protiv Zameta u srijedu i povijesni plasman u polufinale kupa ostavili su trag.

Teških nogu, potpuno ispražnjene a šuterski neprepoznatljive ulaze u utakmicu u kojoj od prve minute Đakovo vodi igru.

Prepoznatljivi „đakovački vez“ s puno kontakta, duga iscrpljujuća kruženja oko zone bez ozbiljnijeg šuta izvana, dodatno umara i troši Linice, posebno u obrambenim zadacima pa je koncentracija šuta u fazi napada ispod svake kritike (41%).

Cijelu se utakmicu igralo principom gol za gol a najveća prednost Đakova iznosi upravo na kraju prvog dijela (12:10). Ništa bolje i drugi dio, a Lino stalno hvata priključak sve do 15:15, a zatim okreće rezultat na 16:15 i preuzima vodstvo.

Istina, uz gol prednosti do samog kraja utakmice, Linice uspjevaju upisati novu pobjedu. Možda bi neriješen rezultat bio najpravedniji ali nekada je za rezultat potrebno i malo sreće.

Nekoliko zanimljivosti o samoj utakmici. Đakovo je imalo 5 sedmeraca i nije iskoristilo niti jedan. Ukupno 9 pasivnih napada od čega je Đakovo imalo 5 (bez oduzete lopte) a Lino 4 (3 oduzete lopte), iako je način igre potpuno suprotan. Ukupno 15 izjednačenih rezultata tijekom susreta.

Utakmica nije obilovala grubostima, a bilo je ukupno 30 minuta isključenja (16+14). I šećer na kraju, realizacija šuta Podravke Lino 41% uz 10 tehničkih pogrešaka govori u prilog da je pobjeda u Đakovu rezultat koji se teško može ponoviti.

– Znao sam da će gostovanje u Đakovu biti jedno od najtežih, tim više što smo poslije povijesne pobjede u Kupu ostali potpuno ispražnjeni i trebalo je puno napora da se vratimo. I ovaj smo put pokazali karakter i okrenuli rezultat u svoju korist kada su nas već vidjeli na koljenima. Ovo nije bila utakmica za one slabijih živaca, sigurno da ćemo je brzo zaboraviti, ali i utakmica koja ima svoj značaj i težinu s obzirom na sve spomenute okolnosti. Čestitam djevojkama na pobjedi jer su i ovom utakmicom pokazale svoju kvalitetu i vrijednost – rekao je trener Podravke Lino Branko Krajačić.

PAN ĐAKOVO – PODRAVKA LINO 19:20 (12:10)

DRUGA HRL – SJEVER, 11. KOLO

ĐAKOVO – Nova nastavno sportska dvorana. Gledatelja 100. Sutkinje: Katja Pleše (Osijek) i Melita Posavac (Virovitica). Nadzornik: Antun Grgić (Bošnjaci).

PAN ĐAKOVO: Pandža, M. Perić, Tokić, Dubravac 1, Barić, Prskalo 3, Penava, Petrak, Zirn 7, Bogdanović 2, Bušić 3, Matasović 3, Musa, Klemen, Birtić, M. Perić. TRENER: Đino Grgić.

PODRAVKA LINO: Markanović(3+3), Krmpotić(5+0), Slivar 1, N. Tvorić 2(1), Bogdanović, Božić, Polančec, Zagorščak 1, L. Kalaus 8(1), D. Kalaus 3, Dušak 3(1), M. Oremović, A. Oremović 2. TRENER: Branko Krajačić.

SEDMERCI: Pan Đakovo 5(0), Podravka Lino 5(3).

ISKLJUČENJA: Pan Đakovo 16 minuta (Matasović 2+2, Perić, Prskalo, Kelemen, Zirn, Bušić, Barić), Podravka Lino 14 minuta (Božić i Zagorščak 2+2, L. Kalaus, D. Kalaus, A. Oremović).