Ilustracija // Foto Mirko LukavskiTRENERI SURADNICI // Piše Branko Krajačić

Slučaj je htio da se u dva dana (u subotu u Čakovcu, a u nedjelju u Koprivnici), susretnu u međusobnim utakmicama, ali različitim natjecanjima, ekipe Zrinskog i Podravke. Prvi susret u Čakovcu, o kojem smo već pisali, u natjecanju 2. HRL sjever dobio je Zrinski 27:25, dok je Podravaka u natjecanju 1. HKRL, kao domaćin, gotovo pomela istu ekipu na svom terenu rezultatom 32:15.

PRVENSTVENE UTAKMICE 3. KRUG 1. HKRL SJEVER

PODRAVKA 1- ZRINSKI 32:15 (14:9)

KOPRIVNICA – SD Fran Galović. Gledatelja 80. Suci: Lorena Jurenec i Maja Vajdić  (Koprivnica). Nadzornik: Dragutin Levatić (Varaždin).

PODRAVKA 1: Krmpotić, Karlovčan 4, Pejak, Franjkić, Polančec, Zagorščak 9, S. Šenvald 5(2), L. Kalaus 2, D. Kalaus (2), Hmelina 1, Maljak 2, A. Oremović 1. TRENER: Branko Krajačić.

ZRINSKI: Dominić, Ivačić, Marković, P. Posavec 1, Šarić, Makar 7(5), Androić, Glad, S. Posavec 1, Zadravec 3, Resman 1, Horvat, Car, Ahel 1, Benčik, Laptoš 1. TRENER: Željko Golik.

SEDMERCI: Podravka 1 5(4), Zrinski 5(5).

ISKLJUČENJA: Podravka 1 4 minute (Zagorščak i S. Šenvald po 2), Zrinski 2 minute (Laptoš).

Dvije različite utakmice, kao nebo i zemlja u dva dana, i gotovo neshvatljiva razlika kao da se radi o nekim drugim ekipama, ali i to je sport. Kad sagledamo sve okolnosti, osjećaj gorčine za poraz iz prvog dana još je izraženiji.

Sada nešto i o utakmici koja je od samog početka krenula samo u jednom smjeru. Istina još prvi dio utakmice, Zrinski je pokušavao hvatati priključak, ali osim zaostatka za realnih -5 više i nije mogao. U drugom dijeli bilo je jasno da su entuzijazam i želja gošći splasnuli, što je Podravka kaznila i na kraju upisuje visokih +17 (32:15).

PODRAVKA 1 – KOKA 32:16 (15:6)

PODRAVKA 1: Krmpotić, Karlovčan 8, Pejak 5, Franjkić 4, Polančec 3, Zagorščak, S. Šenvald, L. Kalaus 2, D. Kalaus, Hmelina 5, Maljak 2, A. Oremović 3. TRENER: Branko Krajačić.

KOKA: Kuzel, Brezovec, E. Vrček, Balajić, Varšić 6(2), Marenčić 2, Bešenić, Vujević 1, S. Vrček 5(3), Antolić, Hergotić 2. TRENER: Zdenko Sekelj.

SEDMERCI: Podravka 1 0, Koka 7(5).

ISKLJUČENJA: Podravka 1 6 minuta (Polančec, Oremović i S. Šenvald po 2), Koka 2 minute (E. Vrček).

Razlika u kvaliteti bila je toliko na strani Podravke, da je prva postava (osim vratarke Krmpotić, jer je bila i jedini vratar u sastavu), utakmicu promatrala s klupe. Pričuve su u potpunosti opravdale minutažu, a posebno veseli doprinos mlađih igračica (Karlovčan, Hmelina i Franjkić), koje su na privremenom radu u našoj ekipi, iako po godištu pripadaju Podravki 2. Do kraja natjecanja u prvenstvu 1. HKRL, ostala su još 2 kruga (4 utakmice), a Podravka 1 već je sada osigurala plasman na završnicu državnog prvenstva što će se početkom svibnja 2013. godine igrati u Umagu.

Branko Krajačić