Reprezentativke na terasi Pivnice Kraluš // Foto Ivo Čičin-MašanskerDan prije prve kvalifikacijske utakmice za SP rukometašica, u subotu 6. lipnja, na Zrinskom trgu u Koprivnici od 9 do 11 sati, organizirano je druženje s hrvatskom ženskom seniorskom rukometnom reprezentacijom. Najmlađi zaljubljenici u rukomet moći će se okušati u street handballu i zaigrati rukomet s hrvatskim reprezentativkama, a pritom i sudjelovati u nagradnim igrama i osvojiti prigodne poklone.

KARTE SE DOBRO PRODAJU

Hrvatsku žensku seniorsku reprezentaciju u nedjelju očekuje prvi kvalifikacijski susret sa Švedskom za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Danskoj. OIgra se u sportskoj dvorni Gimnazije Frana Galovića s početkom u 17,15 sati. Do petak navečer raspoloživo je još oko 400 karata po 30 kuna (kapacitet dvorane je 2400 mjesta). To je dobar pokazatelj zanimanja za utakmicu i vjerojatno jaka potpora našoj reprezentaciji.

HELLE THOMSEN: HRVATSKA JE NAJTEŽI MOGUĆI PROTIVNIK

Službena stranica Europske rukometne federacije najavila je utakmicu u Koprivnici i između ostalog navela:

”Novi trener Hrvatske Goran Mrđen odlučan je u namjeri da postigne bolji rezultat za njegovu ekipu nego na EP u Hrvatskoj, kada je Švedska slavila s 30:28.

– Imamo ekipu, imamo kvalitetu. Većina naših igrača igra u top europskim klubovima. Želim da moja Hrvatska ekipa pokažr ratmički duh, želim da igraju s željom i predanošću – kazao je Mrđen.

Helle Thomsen, koji zajedno s Thomasom Sivertssonom vodi Švedsku reprezentaciju, ima puno poštovanje za Hrvatsku:

– Oni su vjerojatno najteži protivnik smo mogli dobiti. Bez sumnje žele nadoknaditi razočaranje s EP, gdje se ozlijedila Miranda Tatari i izvan je rukometa, pa stvarno će za nas to biti težak izazov – rekao je govori Thomsen za www-eurohandball.com.”