Ježić (Baia Mare) na utakmici s Podravkom Vegetom // Foto Ivo Čičin-MašanslkerU subotu i nedjelju u norveškom Drammenu i u Baîa Mare u Rumunjskoj igrat će se kvalifikacije za ulazak u EHF Ligu prvakinja. Podravka Vegeta izravno je u Ligi prvakinja, a njena je grupa upotpunjena (Fleury, Thüringer, FTC), pa nije u očekivanju suparnika. No, zato je u očekivanju ulaska osam klubova, od kojih će dva ući u A i C grupu.

U prvoj kvalifikacijskoj grupi u polufinalu igraju u Norveškoj igraju mađarski Györ – Radnički Kragujevac (Srbija) i domaći Glassverket – Sercodak Dalfsen (Nizozemska).

Györ je apsolutni favorit, pogotovo što je ojačan i što se nakon poroda vratila glavna zvijezda Görbicz. Osim domaćih snaga ima i sedam strankinja: tri Norvežanke (Sulland, Loke i Grimsbo), dvije Nizozemke (Broch i Groot), Brazilku Amorim i Čahinju Knedlikovu.

Sercodak ima samo jednu strankinju iz Norveške, kao i Radnički (igračica iz BiH) i domaći Galssverket (igračica iz Švedske).
Ostvari li se ova prognoza Györ će se naći u A grupi Lige prvakinja zajedno s norveškim Larvikom, slovenskim Krim Mercatorom i ruskim Rostov-Donom.

Druga kvalifikacijska grupa igrat će u rumunjskom Baîa Mare, što s obzirom na popunjenost ekipe predstavlja nenadoknadivu prednost za domaćine. U polufinalu Baîa Mare igra s bjeloruskim BNTU-BelAZ Minsk te favorit broj dva danski team Esbjerg s turskom Ankara Yenimahalle.

Baîa Mare bazira se na domaćim igračicama, a za LP prijavljeno je čak 25 rukometašica, među kojima je i šest strankinja: hrvatska Ježić, mađarska Szucs, francuska Pineau, makedonska Djorgijevska, brazilska Do Nascimento i nizozemska Abbingh.

U ekipi Minska igraju sve Bjeloruskinje uz dvije Ruskinje i jednu Ukrajinku, u turskoj Ankari igraju hrvatske rukometašice Anita Gaće i Dina Havić, u Team Esbjergu uz sedam Dankinja sedam je strankinja: tri su Norvežanke i po dvije Šveđanke i Nizozemke.

Pobjednik ove grupe ući će u C grupu Lige prvakinja, gdje ga čekaju danski Midtjylland, makedonski Vardar i bečki Hypo Nö.