S utakmice Podravka Vegeta - Lokomotiva odigrane u KoprivniciZa Podravku Vegetu u subotu u Zagrebu utakmica s Lokomotivom je odlučujuća za osvajanje prvenstva 1. HRL i time potvrda sudjelovanja u Ligi prvakinja i ove sezone. Utakmica se igra u 18 sati na Trešnjevki.

”Kutija šibica” (Dom sportova je zauzet, igra se tenis) ove godine nije bila sretna za Koprivničanke, jer su tamo izgubljeni važni bodovi u susretu s Trešnjevkom, što utakmicu s Lokomotivom čini važnijom nego ”što bi bilo kad bi bilo”, tj. da se nije izgubilo. Ovako je to i derbi i odluka o prvenstvu.

U Koprivnicu su svjesni što im ta utakmica znači, neće biti pogrešnih koraka kao u susretu s Trešnjevkom. Podravka Vegeta igrački je jača, sprema ekipu za Europu, klupski ciljevi su osvajanje prvenstva i kupa, a poslije ”što Bog da”.

Utakmica je važna i stoga što se nakon nje može konkretnije ući u projekciju ekipe za iduću sezonu, o čemu se razmišlja, ali ništa se ne može sa sigurnošću planirati bez potvrde naslova.

Lokomotiva se ne podcjenjuje, utakmici se prilazi s oprezom. Možda i prevelikim u odnosu na razliku u trenutnoj kvaliteti igračkog kadra, ali, kad već upotrebljavamo poslovice i poštapalice, ”tko se jedanput opeče…”.

Trener Neven Hrupec čvrsto je na zemlji i utakmicu očekuje s optimizmom (od ovog tjedna u i otac je malog sinčića, kojem je ime Ivano, pa bi to sinčiću rukometnog imena bio prvi tatin pravi dar). I igračice su uvjerene da potvrđuju naslov. Njima je to najvažnije, tu se nadograđuje ili zaustavlja karijera.

Zato koprivnički sportski putovi u subotu vode u Zagreb. Podsjetimo da nakon utakmica Lokomotiva – Podravka Vegeta u Maksimiru u 20,10 sati igraju Dinamo i Slaven Belupo. Dva vrhunska sportska doživljaja u kojima sudjeluju koprivnički klubovi. Velika stvar za mali grad.


Ostali parovi 19. kola:
Dalmatinka – Samobor, Koka – Osijek PSC Opel, Umag – Arena, Zamet – Sesvete Agroproteinka. Zelina – Izgradnja Zaprešić 10:0 bb. Trešnjevka slobodna.

Tablica uoči 19. kola:
1. Podravka Vegeta 32 boda iz 17 utakmica
2. Lokomnotiva – 30/16
3. Trešnjevka – 30/17
4. Zamet – 21/17
5. Arena – 20/17
6. Zelina – 20/17
7. Samobor – 14/17
8. Dalmatinka – 12/16
9. Sesvete Agroproteinka – 11/17
10. Umag – 10/16
11. Koka – 8/16
12. Osijek PSC Opel – 8/17
13. Izgradnja Zaprešić – 0/17