Krim Mercator - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta u drugoj utakmici 5. kruga Regionalne lige pobijedila je u Ljubljani domaći Krim Mercator 33:27 (13:15). Najbolju igru dosad u dresu Podravke Vegete pokazala je Marijeta Vidak. Počela je s 4-5 promašenih pokušaja, a onda kao da je iz zemlje iznikla, kad se pojavila sredila je Krim u trenutku, posttigla je 11 golova, od toga 10 iz igre.

Kompletna ekipa je izgarala na terenu, a Goran Mrđen i Goran Trajkovski izvanredno su vodili ekipu. To je bilo moguće, jer je bilo samo stotinjak gledatelja, pretežito tihih. Pa su se čuli.

Krim Mercator - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerA na početku se činilo da će biti katastrofa, ali na drugoj strani. Krim je u 5. minuti imao 5:1, a taj peti gol je za pamitit’: Kapitanović je otišla uz aut na porciju uobičajenih razgovora s kolegicom i obavezno pijenje vode. No, Krim se domogao lopte, a dok je Kapi vidjela što se zbiva pojurila je prema golu, ali lopta je već bila u – praznoj mreži.

Nakon 6-1 Vidak je prvim golom dala naslutiti što će se dogoditi. Živković, Džono, Nikšić, Nemaškalo (koja je inače promašila četiri zicera do tada) dovele su u 15. minuti do dva razlike, 8:6, Vidak je poslije 9:6 smanjila na 9:7, a Živković kasnije na 11:9. Od 20. minute na gol je stala Jukić.

Krim se opet odvojio i poveo s 15:10, ali su Živković i Trifunović postavile rezultat poluvremena, 15:13 za domaće.

Krim Mercator - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerDrugo poluvrijeme bilo je u znaku Podravke Vegete i u 39. minuti Nikšić je poentirala za prvo vodstvo Podravke, 18:19. Onda se malo sve izniveliralo na gol-dva, da bi u 47. minuti bilo 21:25, u 50. 23:27: Vidak je tu zabila pet golova zaredom. Proradila je i Jukić na golu, obranila dva sedmerca.

Kad već govorimo o osobitostima, u 52. minuti Živković je postigla 23:28, a njen projektil zabio se u mrežu u gornjem desnom kupu i lopta je tamo i ostala, kao da je to nagovijest da je katastrofa Krima na pomolu. Trifunović, Živković, Džono i dva puta Vidak dovršile su ljubljansku priču.

Kod Krima odlično je, dok je mogla, branila Stefanišin (14 obrana), a Mavsar je bila opasna s lijevog krila (plus sedmerci), kao i Koren s druge strane.

Prije Final Foura preostao je još samo jedan krug Regionalne lige. Taj 6. turnir igrat će se u Podgorici, a međusobno će igrati Budućnost – Podravka Vegeta, Danilovgrad – Podravka Vegeta i Budućnost – Danilovgrad. Tada će tablica biti konačna, ali već sada je jasno da je Podravka Vegeta sigurna za 3. mjesto, a možda će biti i drugo, što zapravo nije važno, jer je evidentno da će u polufinalu igrati s Danilovgradom. Jedino nije jasno kako će se pronaći termin u svibnju, jer svi tada nešto igraju.

Milenković će brzo ozdraviti // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Vijest o Mirjani Milenković: uoči utakmice s Krim Mercatorom bilo joj je puno bolje, manje-više normalno hoda, ništa nije puklo u gležnju..

I vijest o 1. HRL: najveći konkurent za osvajanje naslova prvakinja, zagrebačka Lokomotiva, posustaje. U Umagu je u subotu izgubila s 22:16 i sada za Podravkom Vegetom zaostaje četiri boda. Drugi konkurent, riječki Zamet, zaostaje tri boda. Oba konkurenta dolaze na utakmice u Koprivnicu, Lokomotiva u 19. kolu 14. ožujka, Zamet u zadnjem, 26. kolu, 9. svibnja. Ekipe koje bi još mogle zaprijetiti su Sesvete Agroproteinka i, osobito, Zelina. Na utakmicama s tim ekipama Podravka Vegeta je gost.

UTAKMICA 5. KRUGA ŽENSKE REGIONALNE LIGE WRHL

KRIM MERCATOR – PODRAVKA VEGETA 27:33 (15:13)

LJUBLJANA – Sportska dvorana Krim na Galjevici. Gledatelja: 100. Suci: Bojan Lah i David Sok (oba Slovenija). Delegatkinja WRHL-a: Anja Frešer (Slovenija).

KRIM MERCATOR: Petrukhina (1+-), Stefanišin (14+0), Marinček (-); Artsiukhovich, Jurič, Luković 2, Čečkova, Pineau 3, Mavsar 9(3), Goudjo 2, Bajramoska 2, Omoregie 4, Koren 4, Jankovič 1, Gregorc, Pavlova. TRENERICA: Marta Bon.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (3+2), Kapitanović (2+0), Milenković (-); Čović, Nikšić 3, S. Šenvald, Živković 6(1), Džono 5, Nemaškalo 4(1), I. Mrđen, Dragišić, Vidak 11(1), Oremović, Maljak, Trifunović 4. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Krim Mercator 5(3), Podravka Vegeta 4(4).

ISKLJUČENJA: Krim Mercator 8 minuta (Mavsar, Goudjo, Bajramoska, Janković), Podravka Vegeta 10 minuta (Vidak 2+2, Nikšić, Živković, Trifunović).

IGRAČICA UTAKMICE: Marijeta Vidak (Podravka Vegeta).

Krim Mercator - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-Mašansker