Podravka Vegeta - Lokomotiva // Foto Ivo Čičin-MašanskerU derbiju kola i prvenstva Podravka Vegeta večeras (subota) deklasirala je zagrebačku Lokomotivu i potpuno je udaljila od bilo kakve pomisli da bi mogla ove sezone odigrati važniju ulogu u prvenstvu. Rezultat 23:15 (13:5) još je povoljan za Zagrepčanke, jer kako je počelo, moglo je biti mnogo gore. Podravka Vegeta, naime, povela je s 9:0!

Usprkos visokom, gotovo nevjerojatnom vodstvu, sjećanje na zagrebačku utakmicu, doduše s puno jačom Lokomotivom, nalagalo je oprez. Tamo je Podravka Vegeta vodila i sa sedam golova razlike u 1. poluvremenu, pa je na kraju bilo 24:24.

Međutim, Podravka Vegeta pokazala je da misli igrati ozbiljni rukomet, što se očitavalo u fenomenalnom funkcioniranju obrane, blokiranju udaraca i čuvanju igračica, tako da su u početnih 15 minuta rukometašice Lokomotive samo plesale oko domaće zone. Dobra obrana omogućavala je i kontre, ali tu se proslavila Jelčić na golu Lokomotive, jer je obranila nekoliko kontri lepezom, rukama, što bi igračicama trebao biti signal da ”snize” udarce, negdje oko kuka ili dolje.

Ti sitni promašaji nisu utjecali na rezultat. Zabila je u prvom poluvremenu nešto i Lokomotiva, jer je nemoguće dobiti utakmicu s nulom. To se može samo u nogometu (a baš je istu večer Slaven Belupo isprašio nogometnu Lokomotivu sa 4:0).

U drugom dijelu razlika je održavana, Mrđen je mijenjao igračice obrana-napad, a veliki pljesak dobio je i on i dobile su ga igračice kada je pred kraj susreta ubacivao mlade snage. Redom: Kapitanović, Dragišić, I. Mrđen, Papac, Oremović, Maljak.

U početku je Vidak načela mrežu sa dva gola, a cijelu utakmicu igrala je i u obrani i u napadu, dala četiri gola i u utakmici u kojoj nije bilo slabog mjesta u domaćim redovima, ona zaslužuje prednost u ocjeni, a i nagrada je to za kontinuitet koji iskazuje. Samo da ne počne igrati na već viđeni način zabijanjem u zonu i dijeljenjem lopte umjesto šutiranja.

Dolazi njeno vrijeme, mora još napredovati, ali – u usponu je. Svim igračicama čestitke. Zamet je s 32:31 pobijedio Sesvete Agroproteinku i ostao tri boda iza Podravke Vegete. Utakmica Podravke Vegete u Sesvetama u idućem kolu mogla bi razriješiti prvenstvo.

Podravka Vegeta - Lokomotiva // Foto Ivo Čičin-Mašasnker

UTAKMICA 19. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – LOKOMOTIVA 23:15 (13:5)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 500. Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (oba Osijek). Nadzornik HRS-a: Dubravko Konjuh (Rijeka).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (1+0), Milenković (8+-); Čović 3, Nikšić 3, S. Šenvald, Živković 3, Džono 2, Nemaškalo 3, I. Mrđen, Papac, Dragišić 1, Vidak 4, Oremović, Maljak, Elez 4. TRENER: Goran Mrđen.

LOKOMOTIVA: Razum (2+-), Jelčić (8+-); Smiljanić, Ježić 2, Vlašić 1, Konta, Tvorić 6(1), Rajović 1, Gudelj, Kapetanović, Horvat 2, Benko 2, Milanović Litre, Ljubičić, Krešić 1, Milić. TRENER: Davor Rokavec.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 0, Lokomotiva 2(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 minute (Živković), Lokomotiva 6 minute (Ježić, Rajović, Kapetanović).

IGRAČICA UTAKMICE: Marijeta Vidak (Podravka Vegeta).

Podravka Vegeta - Lokomotiva // Foto Ivo Čičin-Mašansker