Trešnjevka - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta svladala je još jednu prepreku u prvenstvu. U zagrebačkoj Kutiji šibica podlegnula je Trešnjevka, iako se svojski borila. Konačni rezultat Trešnjevka – Podravka Vegeta 22:27 (10:15), uz ”gumeni” rezultat tokom utakmica, rezultat koji se stezao i rastezao i na kraju zaustavio na pet pobjedničkih golova razlike za Podravku Vegetu.

Koprivničanke su nastupile bez vanjske igračice Selene Milošević, koja je izostala zbog bolesti. Je li nedostajala? Je, u organizaciji igre.

Dugo je trebalo da Podravka Vegeta povede s tri gola razlike. Dogodilo se to tek u 26. minuti (9:12). Do tada, osim početnog vodstva Zagrepčanki od 1:0 bilo je neriješeno ili jedan razlike za Koprivničanke. Na dva razlike Podravka Vegeta povisila je u 18. minuti. Razlog je u neorganiziranom i brzopletom napadu, napadima koji su trajali nevjerojatno kratko. Sreća je što je Ivana Dežić imala svoj dan i što je Nemaškalo dobila nekoliko lopti na krilo – njih dvije u 1. poluvremenu zabile su 10 golova. Trešnjevka je zabijala pretežito sa crte od šest metara, a Kapitanović je obranila sedam lopti.

Trešnjevka - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerU drugom poluvremenu samo u 46. i 53. minuti Trešnjevka je došla na tri razlike, a Podravka Vegeta samo jedanput u 52. minuti na šest golova razlike, 18:24. Konačni rezultat, s pobjedom koja nije dolazila u pitanje, je 22:27 (10:15).
I u drugom poluvremenu nastavile su zabijati Dežić i Nemaškalo, a priključile su se i Džono te Franković, od koje se očekuje više do tri gola. Možda je mogla i malo veća suradnja s lijevim krilom. Dobro je branila Kapitanović. Kod Trešnjevke najviše golova dala je Kajfeš (6), a Toth je zasluživala i realizirala sedmerce. Suci su Podravki dosudili 14 minuta isključenja i pet sedmeraca za Trešnjevku. Trešnjevka je imala šest minuta i tri semderca protiv sebe.

U utorak u Koprivnicu u 7. kolu dolazi Umag. Prije toga u nedjelju Thüringer.

UTAKMICA 6. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

TREŠNJEVKA – PODRAVKA VEGETA 22:27 (10:15)

ZAGREB – Sportska dvorana na Trešnjevki Kutija šibica. Gledatelja: 100. Suci: Josip Kuhar (Rude) i Damir Prelčec (Zagreb). Nadzornik HRS-a: Loren Marić (Kutina).

TREŠNJEVKA: Karaula (11+0), Delić (-+0); Zovko, Čagalj 2, Kajfeš 6, Prkačin, Šimara, Komljenović 2, Blažek 2, Toth 6(4), Kos, Bušić, Stojanov 2, Magenreuter, Mrmić 2, Dičak. TRENER: Miran Ognjenović.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (13+0), Milenković (-); Nikšić 2, Dežić 9(1), Kartlovčan, S. Šenvald, Krsnik 3, Džono 3, Nemaškalo 6(1), I. Mrđen, Papac, Dragišić, Vidak 1, Franković 3. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Trešnjevka 5(4), Podravka Vegeta 3(2).

ISKLJUČENJA: Trešnjevka 6 minuta (Kajfeš 2+2, Toth 2), Podravka Vegeta 14 minuta (Vidak 2+2, Nikšić, Krsnik, Džono, Nemaškalo, Franković po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Dežić (Podravka Vegeta).Trešnjevka - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-Mašansker