Tanja Kiridžić na prvom brifingu s novinarima // Foto Ivo Čičin-MašanskerOd ponedjeljka s rukometašicama Podravke Vegete trenira nova igračica: Tanja Kiridžić došla je iz Splita 2012, gdje je boravila mjesec i pol dana,  da bi do ljeta zamijenila na položaju srednje vanjske ozlijeđenu, tj. oporavljenicu Mirandu Tatari. Prije odlaska u Split Kiridžić je odbolovala (pet i pol mjeseci) nakon iste operacije kao Miranda Tatari, a nakon što je 10 godina boravila u ŽRK Areni u Puli, svom rodnom gradu, gdje je rođena 7. srpnja 1986.

Tanja Kiridžić visoka je 172 cm; za usporedbu, Miranda Tatari ima visinu od 173 cm, Tanja ima 60, Miranda 70 kg.

Kiridžić je po potrebi igrala i na lijevom vanjskom, ali njeno pravo mjesto, po kazivanju trenera Podravke Vegete Nevena Hrupeca, je i bit će srednji vanjski. Radi se o stabilnoj osobi, koja će biti ”prava” kad prođe fizičku nadogradnju. Ne treba sumnjati u uspjeh tog dijela treninga, jer trener za fizičku pripremu Bojan Golub zna svoj posao.

– Za kratko, određeno vrijeme, mogu se vratiti u najbolju igračku i fizičku formu. U kratkom vremenu to se može postići dobrim radom. Od mene se očekuje da igram srednju vanjsku napdačicu. Nisam igrala na tom položaju pretjerano puno, ali mislim da bih se mogla snaći u toj ulozi i dat ću sve od sebe da to tako i bude – rekla je Kiridžić u svom susretu s novinarima uoči treninga.

U obrani je uvijek igrala ”dvojku”, dakle drugu s lijeva, i smatra da će uz treninge biti spremna odigrati u obrani na tom igračkom položaju.

Objasnila je da je do suradnje došlo nakon kontakta rukovodstva RK Podravke, koje je Tanju Kiridžić istaknulo kao prvu opciju za nužnu zamjenu za Tatari. Bilo kakvo posezanje za igračicama iz Europe nosilo bi sa sobom visoke odštete zbog raskida ugovora, a to Podravki trenutno nije u interesu. Nova ekipa za sezonu 2013/2014. počinje se slagati ovoga mjeseca.

Tanja ima određenu reprezentativnu minutažu. Prvi ju je pozvao izbornik Zdravko Zovko i nakon toga Vladimir Canjuga. Bila je i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Kao potpora s tribina, ali bila je u kombinaciji i to cijeni, jer stekla je jedno novo iskustvo.

Tanja Kiridžić prije prvog treninga // Foto Ivo Čičin-MašanskerNovinari su pitali je li ju je iznenadio Podravkin poziv.

– Sigurno da je. Bilo je, onako, za mene iznenađenje, laskavo svakako. Nije mi trebalo puno da se odlučim da l’ ću doći il’ ne, pogotovo nakon svega što se samnom događalo nakon zljede. Nije bilo upitno.

Ostaje, dakle, do kraja sezone, a vidi li se i dulje u Koprivnici?

– Ne znam. Za početak, došla sam odigrati najbolje što mogu, a kasnije ću vidjeti i razmišljati što i kako.

Jasno da ne ovisi samo o Tanji, ali Podravka Vegeta u drugom dijelu sezone, koji počinje već u subotu 22. prosinca utakmicom Regionalne lige s Metalurgom u Koprivnici, ima u rasporedu 30 utakmica što Kupa kupova, što Regionalne lige, prvenstva Hrvatske i hrvatskog kupa. Moći će se, dakle, temeljito ocijeniti njen učinak.

Kiridžić ima svoje mišljenje o predstojećim natjecanjima i sudjelovanju Podravke Vegete.

– Domaće prvenstvo i kup nisu upitni, a u Kupu kupova i Regionalnoj ligi treba ostvariti najbolji mogući rezultat. To bi se moglo u ovoj sezoni, bez obzira na veliki hendikep, a što svi ponavljamo: nema Mirande. Svi zajedno, kolektivno, možemo puno napraviti.