Foto: Ivan Brkić

Sastav RK Podravka Vegete će u sljedećoj sezoni na vanjskoj liniji pojačati temperamentna i uvijek nasmijana Lamprini Tsakalou.

25-godišnja igračica (rođena 7. kolovoza, 1993.) i grčka reprezentativka u Podravku dolazi iz redova ljubljanskog Krim Mercatora.

Polivalentna igračica koja jednakim intenzitetom doprinosi na obje polovice rukometnog terena je najveći dio svoje rukometne karijere provela u grčkom klubu OF Nea Ionia s kojim je slavila četiri naslova prvaka i dva osvajanja grčkog Kupa.

Foto: Ivan Brkić

Svoju karijeru 2017. godine krenula je graditi izvan grčkih granica, a njezin prvi inozemni klub je Krim Mercator, iz susjedne nam Ljubljane s kojim je u prošloj sezoni osvojila Slovensko prvenstvo i Kup te po prvi puta iskusila terene najelitnijeg ženskog rukometnog natjecanja na svijetu, Lige prvakinja. U aktualnoj sezoni je značajan kotačić slovenske ekipe, a u sezoni 2018/19. EHF WCL postigla je 38 golova.

Foto: Ivan Brkić

Simpatična i pomalo egzotična Lamprini nedavno je o sportu koji je odabrala, ali i svojim ambicijama progovorila i pred EHF- ovim kamerama gdje svojom iskrenošću, ali i velikom strasti prema rukometu uistinu osvaja na prvu. Video je dostupan na linku.