U utorak su na domaćem terenu rukometašice Podravka Vegete odigrale još jednu prvenstvenu utakmicu i to protiv Zrinskog iz Čakovca. Podravka je i u tom ogledu bila uvjerljiva uz visoku pobjedu 40:26. Ta će utakmica ostati u posebnom sjećanju Tene Megerle, mlade šesnaestogodišnje Bjelovarčanke koja je do dolaska u Podravku 2 Lino igrala za ŽRK Bjelovar. Talentirana i mladu vanjska igračica došla je 2018. godine na poziv trenerice Đurđice Zečević, a sada je već nastupila i u prvoj utakmici 1.HRL za žene i to s prvotimkama Podravka Vegete. Ne treba ni reći da je podršku cura imala cijelo vrijeme na treninzima , a i na terenu od 47. minute pa sve do zadnjeg sudačkog zvižduka. Treba reći i kako je u svojem debitantskom nastupu postigla 4 pogotka.
Ivan Brkić/Tena i njezin debitantski nastup
”Moram reći kako mi je cijeli tjedan treniranja prije utakmice bio izvrstan. Cure su me super prihvatile te su mi zajedno s trenerom približile igru i akcije koje je trebalo prikazati na terenu. Taj mi je pristup znatno olakšao ulazak u utakmicu. Prije same utakmice bila sam jako nervozna jer mi je to prvi nastup za seniorsku ekipu. Iako je utakmica tekla u jako dobrom smjeru, nisam očekivala da će mi trener dati priliku za prve minute u 1.ligi. Nakon prvog gola, sva trema koju sam imala je nestala. Sretna sam što mi je trener dao priliku i nastojala sam je iskoristiti najbolje što mogu i nadam se da sam opravdala povjerenje koje mi je trener dao. Voljela bih da i u budućnosti dobijem još prilika i težit ću da ih iskoristim najbolje što mogu” rekla je Tena za klupske stranice.
Trener Antonio Pranjić naglasio je kako u Školi rukometa ima još igračica koje svojim dobrim igrama i zalaganjem kucaju na vrata prve ekipe te ukoliko bude prostora do kraja sezone mogli bi vidjeti i neke od njih, Dodao je i kako je zadovoljan igrom koju je u utorak pokazala Tena.
”Ona je svojim ponašanjem, radom i trudom na treninzima te prikaznim igrama cijele sezone za drugu ekipu, zaslužila dobiti priliku zaigrati za prvu ekipu u prvoligaškoj konkurenciji. Tu priliku je u utorak protiv Zrinskog ona i opravdala te pokazala svima nama da možemo itekako računati na nju. Uz taj ogroman potencijal koji ima, uz puno rada i truda te ukoliko je zaobiđu ozljede ne sumnjam da je pred njom blistava budućnost”, rekao je trener Antonio Pranjić o mladoj debitantici Teni Megerle.
Tena je 2019. godine u svibnju branila naslov državnih prvakinja te je na toj Završnici proglašena i najboljom igračicom turnira, a bila je i u najboljoj sedmorki turnira