Podravka 2 Lino na nedavno održanoj Završnici Prvenstva Hrvatske za djevojčice rođene 2002. i mlađe osvojio je drugo mjesto. Uz četiri pobjede, jedan poraz i jedan neriješeni rezultat mlade rukometašice osvojile su drugo mjesto u grupi „A“ i za protivnika u polufinalu dobile prvaka grupe „B“ -ŽRK SPLIT 2010. U finalu su igrale protiv starije i iskusnije ekipe Sesveta koja je, u konačnici, i bila bolja. No naše cure su postigle velik uspjeh osvajanjem drugog mjesta.

Dvije igračice Podravke 2 Lino, Tena Megerle i Ema Stručić izabrane su u najbolju sedmorku prvenstva.

Tena Megerle vanjska je igračica RK Podravke. Rukometom se bavi već sedam godina, a počela je trenirati na nagovor prijateljice.

Od početka mi je bilo čudno jer sam prije toga trenirala ples te mi se rukomet činio pregrubim, no vrlo brzo sam ga zavoljela. Trenirala sam okružena prijateljicama, jednako kao i sada, pa sam se lakše opustila i proigrala.

Prve rukometne korake napravila je u ŽRK Bjelovaru, a nakon što se tamo dokazala igrajući za starija godišta od svojeg stigla je u RK Podravku.

Nakon gubitka utakmice o kojoj nam je ovisio prolazak na državnu završnicu, trenerica Zečević došla je do mene i naglasila da me želi u svojoj ekipi. Na taj se poziv nisam mogla oglušiti i nedugo nakon toga postala sam članica ovog predivnog kluba u kojem igram i sada.

 

Ističe kako se brzo uklopila u Podravka Lino te kako u ekipi vlada obiteljska atmosfera. Brzo se sprijateljila sa suigračicama te se osjeća ugodno s njima.

Najviše mi se sviđa brza igra koju igramo i naše zajedništvo na terenu koje donosi dobre rezultate i pobjede. Puno ljudi govori da rukomet nije sport za djevojke, no kod mene to izaziva dodatnu motivaciju da ga igram. Volim ga zbog brzine igre i kontakta koji je sastavni dio sporta.

Kao što smo već spomenuli, Tena je odabrana u najbolju sedmorku Završnice PH, a valja napomenuti kako je Tena 2004. godište odnosno dvije godine mlađa od ostatka rukometašica koje su se natjecale.

Ova završnica puno mi znači. Biti izabran u najbolju sedmorku među starijim curama je velika čast. Vrlo sam ponosna i nadam se da ćemo ovakvu igru i borbenost pokazati i na drugim utakmicama koje slijede.

Osim ovog priznanja, Tena je ove godine bila nominirana za najperspektivniju sportašicu grada Koprivnice, najperspektivniju sportašicu Koprivničko-križevačke županije, a primila je nagradu za najperspektivniju sportašicu Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.