Hamistolen Photography

U tvrdoj utakmici u Danskoj Podravka Vegeta nije uspjela svladati domaći Herning Ikast. Teška utakmica koja se u prvom poluvremenu čak dva puta lomila no nije se uspjelo prelomiti na stranu naše ekipe. Bilo je tu i malo nesreće, a na put je stala i dobro raspoložena vratarka Ryde koja je u prvom poluvremenu imala 30% obrana. U 9’ Dankinje su prvi puta otišle na +5. Držale su tempo do 16’ kada Turk smanjuje zaostatak na -3, a slijedi ju Milošević za -2. Stalo je malo u napadu domaću ekipu, ali vraćaju se u 21’ ponovno na +4. Ponovno se polako približavaju Podravkašice preko Karlovčan i Chigirinove do -3, ali do kraja vraćaju rukometašice Herning Ikasta na +5, a rezultat poluvremena je 17:12.

Romana Mihalec

U drugom poluvremenu još je pojačala tempo danska ekipa, a u 36’ su na +8. Milosavljević uz dva vezana pogotka vraća nadu ekipi i dvije minute kasnije ponovno smo na -5. Nije se ni ovdje uspjelo okrenuti u korist naših cura pa su Dankinje nastavile povećavati prednost uz posebno raspoložene Friss i Fauske dok je u našim redovima sa 7 pogodaka parirala Ikhneva. Do kraja su se borile naše cure, a u Koprivnicu se vraćaju uz rezultat 34:26. Već sljedeće nedjelje je uzvrat protiv danske ekipe u Koprivnici, a još uvijek je sve moguće, a šansa za prolazak u polufinale i dalje postoji. Utakmica je na rasporedu u 17 sati u SD Gimnazije Fran Galović Koprivnica i ekipi treba glasna podrška s tribina.

Trener Zlatko Saračević nije zadovoljan prikazanom igrom, ali često se u sportu uvjerio kako su čuda moguća i već se spremaju za Koprivnicu.

Hamistolen Photography

Bilo je loše, otvorili smo utakmicu s 4 primljene kontre. Tako nam se desilo i u drugom poluvremenu. Mislio sam da nešto možemo i da smo blizu nekog aktivnog rezultata. Na utakmici u kojoj imaš toliko neforsiranih tehničkih grešaka i toliko puta smo iskontrirani što se nama inače ne događa, možda smo i dobro prošli s ovih 8 razlike – rekao je trener Saračević koji vjeruje da nada za 9 dana još uvijek postoji.

Bilo je teško igrati s ovom ekipom jer stvarno igraju brz i kvalitetan rukomet. Brzo su trčale u kontrama i sve su naše greške naplatile brzim kontrama i napadima. U Koprivnici će biti teško jer se danske ekipe ne predaju i igraju do kraja no ni mi se ne ćemo predati. Imaju lijepih +8 kao vjetar u leđa, a mi moramo odigrati najbolju utakmicu dosada da dođemo na +9 – rekla nam je Alena Ikhneva nakon utakmice.

HERNING IKAST 34(17)

PODRAVKA VEGETA 26(12)

IKAST–IBF ARENA. Gledatelja 1500. Sutkinje: Malgorzata Lidacka i Urszula Lesiak (Poljska) Delegatkinja: Paivi Mitrunen (Finska)

HERNING IKAST: Ryde 4, Englert 7;Moller, Troelsen, Fauske 9(2), Iversen 3, Gantzel Pedersen, Friis 10(1), Bjerregaard, Jakobsen 3, Pedersen, Loeseth 2, Burgaard 6

TRENER: Kristensen Kristian.

PODRAVKA VEGETA: Tucaković 1, Risović 8, Ećimović; Zadravec 3, Turk 2 ,Holešova 1 , Karlovčan 1, Jandrašić, Milošević 1, Džono 1, Milosavljević 3, Franušić, Chigirinova 2 (2), Ikhneva 7, Debelić 5, Yezhykava.

TRENER: Zlatko Saračević.

SEDMERCI: Herning Ikast 3(3), Podravka Vegeta 2(2).

ISKLJUČENJA: Herning Ikast 2 min.(Fauske), Podravka Vegeta 4 min. (Debelić 2+2)