Fleury-Podravka // Foto Ivo Čičin-MašanskerRazličiti su osjećaju u različitim dijelovima utakmice Fleury – Podravka Vegeta u Orleansu. Fleury je pobijedio u utakmici 4. kola EHF Lige prvakinja 19:17 (11:6). Utakmica s malo golova, ali s velikim žaljenjem za onim što su Koprivničanke tokom utakmice propustile.

Fleury-Podravka // Foto Ivo Čičin-MašanskerU početku to je bilo pogrešno dodavanje: u ruke suparnica i primanje golova iz kontre, ali i iz udaraca iz vana. No, usprkos tome rezultat je bio tijesan (4:3 u 10. minuti).

Fleury-Podravka // Foto Ivo Čičin-MašanskerOnda je nastupio drugi faktor: promašaji sedmeraca: Nemaškalo je jedan zabila, a Dežić 2, Franković i Nemaškalo su promašile. Tu činjenicu ne ublažavaju ni tri promašaja sedmerca na strani Francuskinja.

Potom, ponovila se situacija iz Koprivnice, ali ovoga puta u 1. poluvremenu. Od rezultata 7:6 u 22. minuti, Podravka Vegeta do kraja poluvremena nije zabila ni gol.

Fleury - Podravka // Foto Ivo Čičin-MašanskerU 2. poluvremenu razlika se polako dizala i došla do 14:7, 15:8, a onda je Podravka opet krenula, približila se, ali danski suci nisu dali, dozvoljavali su poneki gol iz koraka, nisu sudili očita odguravanja. Ali ako neće suci, hoće Koprivničanke. Nakona 16:11 smanjuje Selena Milošević, a Milenković brani sedmerac. Selena i Krsnik zabijaju dva gola zaredom i 17:13 je. Barbosa (a tko bi drugi) povisuje na 18:13.

I onda serija Koprivničanki uz razna događanja na terenu (Fleury i s dvije igračice manje), a golove redom zabijaju Krsnik, Krsnik, Vidak (18:16), a onda Milošević prodaje loptu kad je Podravka imala brojčlanu prednost. Međutim, Francuskinje to ne iskorištavaju, Nikšić u 58. minuti smanjuje na fantastičnih 18:17. Sedmerac za Fleuey u zadnjoj minuti, Niombla pogađa, u ostatku vremena Podravka Vegeta predugo je igrala napad, Francuskinje pobjeđuju uz urnebesnu galamu publike i službenog spikera.

Kako je počela, sobodno možemo reći da Podravka Vegeta i nije mogla drugačije, ali kako je završila mogla je uzeti barem bod.

Mislimo da se prekasno probudilo saznanje da nema bauka u Ligi prvakinja, ni domaćeg terena, pogotovo što Fleury pri kraju takmice pada.

Završila je još jedna škola. Preostaju još dvije utakmice da su utvrdi u kojem će razredu Koprivničanke završiti svoj nastup u Ligi prvakinja.

U prvoj utakmici B grupe u subotu je FTC pobijedio ekipu Thüringera 32:28 (19:12). FTC prije posljednja dva kola ima 7 bodova, Fleury 5, Thüringer 3, a Podravka Vegeta 1. Postoje teoretski izgledi, ali o tome kad i ako dođe vrijeme za kalkulacije.Utakmice iz Orleansa nije prenošena ni na HTV-u, niti na EHFtv za područje Hrvatske, jer je HTV otkupio prava, pa se i na EHF-u pokazuje snimka s odgodom.

Fleury - Podravka // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 4. KOLA B GRUPE EHF LIGE PRVAKINJA

FELURY LOIRET HANDBALL – PODRAVKA VEGETA 19:17 (11:6)

ORLEANS – Palača sportova. Gledatelja: kapacitet dvorane 2000. Suci: Dennis Engkeboelle Stenrand i Anders Kaerlund Birch (oba Danska). EHF delegat: Pablo Permuy (Španjolska).

FLEURY LOIRET HANDBALL: Zoqbi de Paula (9+2), Foggea (-); Mino Larenas, Fernandez Ibanez, Agathe 1, Tounkara 2, Houette 2(1), Chavez Hernandez, Lopez Herrero 2, Doucoure, Nze Minko3, Niombla 5(2), Cisse, Ngo Leyi, Grimaud, Cabral Barbosa 4. TRENER: Frederic Bougeant.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (6+1), Milenković (-+1); Nikšić 1, Dežić 2, Karlovčan, S. Šenvald, Krsnik 5, Milošević 4, Džono, Nemaškalo 3(1), I. Mrđen, Papac, Dragišić 1, Vidak 1, Franković. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Fleury Loiret Handball 6(3), Podravka Vegeta 5(1).

ISKLJUČENJA: Fleury Loiret Handball 12 minuta (Fernandez i Chavez 2+2, Niombla i Barbosa po 2) Podravka Vegeta 2 minute (Džono).

IGRAČICA UTAKMICE: Gnonsiane Niombla (Fleury)Fleury - Podravka // Foto Ivo Čičin-MašanskerFleury - Podravka // Foto Ivo Čičin-Mašansker