Tina Barišić je nova igračica Podravka Vegete. Ima 21 godinu i visoka je 183 cm, a za Podravka Vegetu je potpisala ugovor do 31.5. 2025. godine. Tina je rođena u Kninu gdje je s pet godina krenula trenirati rukomet. Srednjoškolsko obrazovanje i rukometnu karijeru je nastavila u Ivanić Gradu gdje je igrala pet godina. Posljednje dvije godine je igrala za Umag. Tinina primarna pozicija je lijevi vanjski no može igrati na svim vanjskim pozicijama. Ima i reprezentativno iskustvo pa je tako nastupala za mlađe reprezentativne selekcije s kojima je sudjelovala na dva Europska i jednom Svjetskom prvenstvu. Sretni smo zbog njezinog dolaska i želimo joj da se što prije uklopi u novu ekipu. Dobro nam došla Tina.

Jako sam sretna zbog dolaska u najbolji hrvatski klub. Nakon poziva nije bilo dvojbe i znala sam da želim doći. Nadam se da ću opravdati povjerenje i veselim se novim izazovima – kratko je za klupske stranice izjavila Tina Barišić. 

I Gabriela Gudelj je od danas igračica Podravka Vegete. Desna vanjska igračica ima 24 godine. Rukomet je počela igrati u rodnom Splitu, a svoj put nastavila je u zagrebačkoj Lokomotivi. Nakon juniorskog uzrasta rukometnu je karijeru nastavila u Norveškoj gdje je provela tri sezone i to u dva kluba Gjøvik Håndballklubb i Byåsen Håndball. Prošle sezone vratila se u Hrvatsku i pridružila se Zrinskom iz Čakovca. Od danas je dio rukometne obitelji Podravka Vegete, a ugovor je potpisala do kraja sezone.

Gabriela ima i reprezentativno iskustvo te je bila dio hrvatske ženske rukometne reprezentacije na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u listopadu prošle godine te je sudjelovala i na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Gabrieli želimo da se što prije uklopi u novu ekipu te da uspješno krene u nove sportske izazove. O svom dolasku je kratak komentar dala i Gabriela Gudelj.

Riječi su suvišne jer dolazak u Podravku za mene je ogroman izazov, sreća i uzbuđenje. Veselim se upoznavanju ekipe, grada i načina rada u RK Podravki. Nadam se da će nas zdravlje poslužiti i da ćemo imati jednu vrlo lijepu i uspješnu polusezonu – zaključila je Gabriela.

Klub je napustila Bianca Maria Bazaliu koja će svoju karijeru nastaviti u rumunjskom klubu Gloria Bistrita. Sporazumni je raskid potpisan u ponedjeljak, a Bianci želimo puno sreće u daljnjoj karijeri. Bianca se s ekipom oprostila na treningu uz zahvale curama i treneru.

Foto: Pixino Photography/ŽRK Umag