Lokomotiva - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerIZVJEŠTAVA I FOTOGRAFIRA // Ivo Čičin-Mašansker

Tek poslije utakmice u Zagrebu saznalo se da je zapravo Podravka Vegeta i prije utakmice bila prvak, jer je bilo nemoguće da Lokomotiva pobijedi s 80-ak golova razlike, kolika je razlika u ukupnoj goldiferenciji. U zadnjoj utakmici prvenstva (26. kolo) Lokomotiva je svladala Podravku Vegetu sa 17:10 (9:5). Tjednima su (smo) novinari uporno ponavljali da se za plasman računaju bodovi, pa onda međusobna gol razlika, ali to nije bilo tako, a nitko da ispravi. Zato je nakon utakmice zavladala čudna atmosfera, nitko nije skakao u zrak, pa ni onda kada je spiker proglasio pobjednika prvenstva, a to je Podravka Vegeta.

Lokomotiva - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerRazumljiva je bila suzdržljivost, jer je zaslužena pobjeda Lokomotive s nevjerojatnim rezultatom 17:10 (u prosjeku svake dvije i pol minute jedan gol ukupno, a Podravka Vegeta uprosjeku je zabila gol savkih šest minuta) uništila svaku pozitivnu emociju. Suze su bile bliže nego smijeh.

Lokomotiva - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerSamo je jedanput Podravka Vegeta vodila u utakmici silnih želja, ali malih ostvarenja. Odnosi se ne obje ekipe. To vodstvo od 0:1 anulirala je raspoložena Kajfeš s tri gola zaredom i četiri obrane Pijević. Kajfeš je podigla i na 4:2: u 15. minuti! U 20-oj bilo je 5:3 u 22-oj 6:3. Podravku je od defeintivnog pada već u prvom dijelu utakmica spašavala Ivana Kapitanović na golu, koja se (u statistici) ravnopravno nosila s Teom Pijević na suprotnim vratima.

Lokomotiva - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerOsnovna karakteristika igre: očajni napad. Ne samo da je Pijević uništavla Podravkine pokušaje, nego je i rasprodaja lopti u napadu za vrijeme cijele utakmice bila pozamašna. Na kraju poluvremean 9:5 za domaće bilo je razočaravajuće, nažalost ne i upozorvajuće, jer se u drugom dijelu ponavljala priča, u kojoj su Zagrepčanke kao i u 1. poluvremenu, bile brže. Mada je ukupno uzevtši sve to bio slab rukomet.

Lokomotiva - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerU 48. minuti bilo je nedostižnih 14:8, pa onda 15:9. Nije pomogla ni obrana sedmerca Ivane Kapitanović, gubljenje lopti u napadu nastavilo se, a vanjski potpuno neopasni: njih šest, koje su ulazile u igru, zabile su zajedno tri (3) gola. Statistika je porazna. Lokomotivine vanjske Kajfeš (6) i L. Kalaus (4) zabile su zajedno 10 golova, taman dosta za neriješen rezultat.

Prijelazni pehar u rukama Ivane Kapitanović // Foto Ivo Čičin-MašanskerAli kraj je prvenstva. Čestitke na osvojenoj 23. tituli, ali šeteta što nije začinjena pjesmom i klicanjem. Sretno repezeentativkama u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj reprezentaciji, kao i trenerima (4). Za njih se sezona nastavlja. Svi ostali željno će očekivati vijesti o tome kakva će biti Podravka Vegeta iduće sezone, s kakvim ambicijama, s kakvim kadrovima, kako bi se stalo na kraj uličnim pričama i nagađanjima koje kolaju od Zagreba do Koprivnice već najmanje dva mjeseca.

Elena Popovic i Dražen Sačer // Foto Ivo Čičin-MašanskerUoči utakmice lijep običaj: član Nadzornog odbora RK Podravke s.d.d. Dražen Sačer predao je buket cvijeće Eleni Popović, čestitajući joj tako rođendan.

Mali pehar je u stalnom vlasništvu // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 26. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

LOKOMOTIVA – PODRAVKA VEGETA 17:10 (9:5)

ZAGREB -Dom sportova dvorana 2- Gledatelja:150. Suci: Dalibor Jusrinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd Na Moru). Nadzornik HRS-a: Vladimir Sokol (Topličica).

LOKOMOTIVA: Razum (-), Pijević (18+1); Boras, Kajfeš 6, Blažek 2, Šenvald, Posavec 2, Kragić, Lukić, L. Kalaus 4(1), D. Kalaus, Jurlin, Kapetanović, Zagorščak, Glavan 2, Prkačin. TRENER: Nenad Šoštarić.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (15+2), Hajduk (-); Zadravec 2, Horvat, Dežić, Popović, Krsnik, Milošević 1, Nemaškalo 2, I. Mrđen, Vidak 2(1), Pavlović, Petika, Gugić, Debelić 3. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Lokomotiva 3(1), Podravka Vegeta 2(1).

ISKLJUČENJA: Lokomotiva 6 minuta (Glavan 22+2, L. Kalaus), Podravka Vegeta 10 minuta (Debelić 2+2, Krsnik, Nemaškalo, I. Mrđen..

IGRAČICA UTAKMICE: Tea Pijevoić (Lokomotiva).Podravka Vegeta prvak 2016/2017. // Foto Ivo Čičin-Mašansker