Uhvati kako možeš: jedan od prekršaja na Milanović Litre // Foto Ivo Čičin-MašanskerPosljedica dozdvoljene grube igre bez sankcija kad je Podravka Vegeta u pitanju dovele su do ozljeđivanja Vesne Milanović Litre na utakmici Regionalne lige Metalurg – Podravka Vegeta. Dvostruko povlačenje i rušenje dovelo je do pada Živković na Milanović Litre. Domaći fizioterapeuti (Podravkin Bojan Savić nosi longetu na nozi i ostao je kod kuće) učinili su i u petak i u subotu što su mogli, ali je Vesna umjesto na trening otišla u bolnicu.

Goran Mrđen u brigama // Foto Ivo Čičin-MašanskerTamo joj je konstatirano nategnuće na vratu, nosi zaštitni ovratnik i neće nastupiti na nedjeljnoj utakmici s Vardarom, niti će trenirati idući tjedan za idući utakmicu Regionalne lige s Danilovgradom u Koprivnici.

Inače, mora se otvoreno reći da su igračice bile zbunjene načinom kako se sudilo i nastojala čudnim odlukama onemogućiti gošće. A to je omogućilo drugoj strani i oštrinu i sigurnost. Time se, da se razumijemo, ne otklanja vlastita krivnja za prosipano vodstvo krajem prvog i početkom drugog poluvremena. Nadamo se da će iste sutkinje u utakmici s Vardarom suditi – jasnije. ovo je bilo dosta čudno i nerazumljivo, tim više što Metalurgu bodovi ništa nisu značili…

Trening Kale // Foto Ivo Čičin-MašanskerUtakmice s Vardarom igra se u dvorani Kale. Stariji ljubitelji rukometa poznaju tu dvorani i kao Kometalovu. Sada je Vardarova i uređena je za odigravanje prvenstvenih, ali ne i europskih utakmica višeg ranga. Trostruko je manja kapacitetom od dvorane Boris Trajkovski. Tu je Podravka Vegeta održala trening u subotu poslije podne. Oba treninga, i u četvrtak i u subotu, bila su odlična, i sam trener Mrđen tvrdi da je u četvrtak u dvorani Metalurga Avtokomanda bio možda i najbolji trening dosad. Osjetilo se to.

Trening Kale // Foto Ivo Čičin-MašanskerObje utakmice u Skoplju, kao što smo već javili, sude makedonske sutkinje Silvana Karbeska i Marija Ilieva, a delegat WRHL-a je Marjan Načevski, također iz Makedonije.

Jelena Trifunović // Foto Ivo Čičin-MašanskerU Podgorici je u subotu odigrana još jedna utakmica Regionalne lige. Budućnost je pobijedila Lokomotivu 28:24 (15:14). Susreti Podravke Vegete i Lokomotive s makedonskim klubovima odlučili su o ulasku u Final Four.

FOTOGRAFIJE SU S DANAŠNJEG TRENINGA U DVORANI KALE U SKOPLJU

Ekatarina Nemaškalo // Foto Ivo Čičin-Mašansker