Prije odlaska u Umag danas u Zagrebu 23.3.2914. // Foto HRSTjedan pred nama rezerviran je za EHF-ove termine reprezentacije. Hrvatska ženska seniorska reprezentacija ovime započinje ciklus priprema za Europsko prvenstvo kojem će u prosincu ove godine Hrvatska biti domaćin zajedno s Mađarskom, dok juniorke započinju pripreme za Svjetsko juniorsko prvenstvo kojem će krajem lipnja i početkom srpnja ove godine domaćin biti Hrvatska.

Zbog toga se hrvatska ženska seniorska te hrvatska ženska juniorska reprezentacija okupljaju od nedjelje u Zagrebu, nakon čega odlaze na pripreme u Umag. Tamo će boraviti, trenirati i igrati do 30. ožujka.

Kako je iznenada reprezntacija Tunisa otkazala nastup na turniru, hrvatska reprezentacija će u sklopu priprema odigrati prijateljske utakmice s reprezentacijom Mađarske.

U Školskoj sportskoj dvorana u Umagu u petak 28. ožujka u 19 sati igraju Hrvatska B (juniorke) – Mađarska, u subot 29. ožujka u18 sati Hrvatska – Mađarska i u nedjelju 30. ožujka u 10 sati još jedanput Hrvatska – Mađarska.

Izbornik senirki Vladimir Canjuga pozvao je iz Podravke Vesnu Milanović Litre, Andreu Čović, Dinu Havić, a u pričuvi je Iva Pongrac

Izbornik juniorki Neven Hrupec iz Podravke je pozvao Ivanu Kapetanović i Ivanu Dragišić.

Osim njih u reprezentaciju Srbije pozvana je Jelena Živković. Srbija igra utakmicu 3. i 4. kola kvalifikacija za EP sa švedskom, prva je u Kragujevcu 27. ožujka, a uzvrat u Švedskoj u nedjelju 30. ožujka.

NAKON PRVOG KOLA LIGE PODRAVKA VEGETA U VODSTVU

A već u srijedu 2. travnja Podravka Vegeta igra utakmicu kola 1. HRL Lige za prvaka s Trešnjevkom u Zagrebu. U subotu su odigrane preostale utakmice. U Rijeci Zamet – Lokomotiva 25:27 (13:13) i u Sesvetama SesveteAgroproteinka – Trešnjevka 29:23 (15:12). Na tablici vodi Podravka Vegeta, druge su Sesvete Agroproteinka, treća Lokomotiva, sve s po 2 boda.