Naše lijepe rukometašice danas su se odazvale tradicionalnoj dodjeli Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice u Domu mladih gdje su proglašene najuspješnije sportašice, sportaši i sportske ekipe Grada Koprivnice za 2018. godinu.

Svečanost je započela pozdravnim govorom predsjednice Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice Jasmine Stričević, a čestitke sportašima uputio  je i gradonačelnik Mišel Jakšić.

Uvjeren sam da ćemo se još jako puno desetljeća ponositi našim sportašicama i sportašima, ponositi našim individualnim uspjesima i da će sport i dalje biti ona zastava, ona markica koju stavljamo kod imena našega grada kad se trudimo pokazati i dokazati koliko je naša Koprivnica lijepa, ali isto tako i važna u hrvatskim i europskim okvirima. Čestitam svima koji su danas nominirani i svima onima koji su imali možda malo više sreće i danas će primiti zaslužene nagrade i priznanja. Unaprijed čestitam i svima onima koji i danas rastu i siguran sam da će već za koju godinu i oni biti nominirani i nagrađeni. Neka vam ova nova sportska godina bude sretna i puna osobnog uspjeha i naravno ono što je vama najvažnije puna zdravlja. Navijamo za vas i ostanite i dalje ponos grada Koprivnice, grada sa srcem koje zahvaljujući vama kuca sa sportskim srcem – rekao je u svom obraćanju Mišel Jakšić, gradonačelnik.

Nagrade i priznanja sportašima uručili su Jasmina Stričević, predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice, Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća i  Mišel Jakšić, gradonačelnik.

Klub je ponosan što će u prostoru s trofejima i ostvarenjima osloboditi nova mjesta za Plaketu koju je dobila najuspješnija perspektivna ženska sportska ekipa, Kadetska ekipa Rukometnog kluba Podravka koju je u prošloj 2018. godini vodio trener Filip Turk.

Također je još jedno priznanje stiglo i seniorskoj ekipi RK Podravka Vegeti koja je proglašena najuspješnijom sportskom ekipom u prošloj 2018. godini uz trenericu Snježanu Petiku i trenera Zlatka Saračevića.

Vrijedi spomenuti kako su u pojedinačnim kategorijama kao najuspješnije perspektivne sportašice nominirane bile, naša Nika Dedi i Elena Popović koje su se u prošloj godini kao pojedinke istaknule na državnoj razini. Nika Dedi bila je najbolji srednji vanjski na završnici Prvenstva Hrvatske u Umagu za 2004. godište dok je Elena Popović bila proglašena najboljom obrambenom igračicom u kategoriji kadetkinja 2000. godišta.

Iznimno nam je drago da je priznanje za izniman doprinos u osnivanju, organizaciji i radu Male športske škole koja ove godine slavi 20 godina dobio naš član i dopredsjednik NO RK Podravke s.d.d. Ivan Pal, koji je svojim radom i doprinosom u sportu kao i trenerskim angažmanom u klubu ostavio neizbrisiv trag. Čestitamo mu i ovim putem na zasluženom priznanju i neka ga i u budućim aktivnostima podsjeća na lijepa vremena koja je aktivno provodio u brojnim sportskim projektima i događajima.