Emocijama i smijehom je obilježno još jedno tradicionalno okupljanje rukometašica Podravka Vegete koje će od ponedjeljka krenuti s pripremama. Na današnje okupljanje u prekrasno uređenom Podravkinom restoranu Štagelj su stigla i neka nova imena, Bianca Maria Bazaliu, Bojana Milić, Iryna Stelmakh, Dziyana Ilyna, ali i dobro poznate igračice Larissa Kalaus i Sara Šenvald koje su bile dio Podravine sportske povijesti i škole rukometa. Danas na druženju nije bilo Ane Buljan koja se vraća s juniorskog prvenstva iz Celja i koja će se priključiti ekipi nakon kratkog odmora te Dijane Mugoše koja je na Olimpijskim igrama kako smo prethodno izvijestili. Ekipi će se naknadno početkom kolovoza pridružiti i trener vratarki Goran Trajkovski.

Uoči odlaska na ručak u klupskim prostorijama je održan je sastanak stožera i ekipe. Najprije je sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović pozdravila sve cure te im zaželjela puno uspjeha, dobrih utakmica te sezonu bez ozljeda, a nakon toga je riječ prepustila treneru Nevenu Hrupecu.

Veliki su izazovi pred nama i osjećam veliku odgovornost. Mislim da imamo dobru ekipu, ali trebat će nam vremena i strpljenja te se moramo posvetiti treninzima i ozbiljno raditi jer su veliki izazovi pred nama. Vidjele ste što nas čeka u Ligi prvakinja, ali ja sam optimist i mogu samo reći da imate moje puno povjerenje te ćete imati sve što budete trebale ukoliko ćete i vi svoj dio izvršavati onako kako od vas očekujemo. Želim puno sreće novim curama koje su došle i vjerujem da ćete se dobro slagati te da ćemo prije svega izgraditi dobru atmosferu te se međusobno poštivati. Sada je fokus na pripremama te da što spremniji dočekamo otvorenje nove sezone Lige prvakinja – zaključio je trener Neven Hrupec. 

Drago mi je da vas vidim odmorne i pozdravljam sve igračice koje su bile s nama i prošle sezone te nove djevojke. Želim vam puno sreće te zdravlja i uspjeha u novoj sezoni koja je pred nama. Danas nam je cilj da se upoznate i da krenemo s pozitivnim emocijama u novu izazovnu sezonu – rekla je direktorica RK Podravke Vlatka Mihoci. 

Foto: Ivan Brkić

Današnjem okupljanju se pridružio i gradonačelnik Mišel Jakšić uz lijepe želje za novu sezonu.

Želim vam dobrodošlicu u grad Koprivnicu, grad sporta, grad ženskog rukometa. Želim vam da se ovdje osjećate sjajno, ali i da imate puno sreće, da vas prati zdravlje i da ostvarite sve one rezultate koje ćete zacrtati s trenerom, stožerom i vašim klubom. Mi uopće ne sumnjamo u vas, navijat ćemo za vas i sretno vam bilo – pozdravio je lijepim riječima gradonačelnik Mišel Jakšić rukometašice na početku još jedne sezone.