Braća blizanci Bernd i Reiner Methe // Foto Preuzeto s www.hr-rukomet.hrRukometni svijet izgubio je dvije značajne osobe: 47-godiišnja braća blizanci Bernd i Reiner Methe poginuli su u prometnoj nesreći u Njemačkoj u petak predvečer. No, prije svega to je ljudska, obiteljska tragedija. Obojica su bili njemački rukometni suci, ali svjetskoga glasa. U petak navečer trebali su suditi svoju 671-u utakmicu Bundeslige između Weilstettena i Magdeburga. Utakmica je otkazana. U nedjelju su trebali suditi utakmicu B grupe Lige prvakinja u Ljubljani, Krim Mercator – Larvik, svoju 207-mu međunarodnu utakmicu, vjerojatno najjači i najvažniji susret u završnici Lige prvakinja po grupama.

Utakmicu Krima i Larvika sudit će mađarski sudački par Petr Horvath i Balasz Marton, a na svim europskim utakmicama minuita šutnje bit će posvećena braći Methe. Bernd i Reiner Methe bili su suci od 1987. godine, a 1998. postali su međunarodni suci EHF-a i IHF-a, pa su sudili i na SP 2007. i EP 2010. godine. U sezonama 2008/09. i 2009/10. proglašeni su najboljim sudačkim parom rukometne Bundeslige. Bili su predviđeni i kao suci za nadolazeće Svjetsko prvenstvo rukometašica u Brazilu.

PODRAVKI VEGETI SUDILI SU ČETIRI PUTA

Braća Methe // Foto Preuzeto s www.dhb.deMethe i Methe sudili su u dva navrata ženskoj rukometnoj reprezentaciji Hrvatske, 2001. godine Hrvatska – Španjolska i 2008. godine Crna Gora – Hrvatska. Četiri puta sudili su i muškoj hrvatskoj reprezentaciji: 2009. godine Hrvatska – Slovačka, 2010. godine Hrvatska – Francuska i Hrvatska – Rusija i 2011. Španjolska – Hrvatska.

Podravka Vegeta pamti ih kao sjajne arbitre. Podravka Vegeta – Akva Volgograd (22:22) sudili su u Koprivnici u staroj dvorani 13. listopada 2001. godine, zatim u Slovačkoj u Sali 7. rujna 2002. godine Slovan Duslo Sala – Podravka Vegeta (19:20) i od službenih utakmica još 14. veljače 2004. u Danskoj Viborg – Podravka Vegeta (37:27).

Uz to sudili su i na humanitarnom turniru u njemačkom Giessenu revijalnu utakmicu TV Mainzllar – Podravka Vegeta (23:26).

Rukometni klub Podravka, čije su igračice, treneri i druge osobe vezane uz klub braću Methe dobro poznavali, duboko dirnut ovom tragedijom, izražava najdublju sućut obitelji, njemačkim, europskim i svjetskim rukometnim asocijacijama.