Rukometašice Podravke Vegete su zaključile svoj treći pripremni tjedan pobjedom na gostovanju u Dunajvarošu 36:35, poluvrijeme 20:20. Nakon pripreme s Krimom u Ljubljani uslijedilo je gostovanje u Mađarskoj gdje je glavni cilj uigravanje ekipe za nadolazeće izazove u novoj natjecateljskoj sezoni.

U obje utakmice cure su pokazale karakter iako je u utakmici prvog dana slavila domaća ekipa rezultatom 27:25. Drugi je dan bio prilika za novo dokazivanje i željena pobjeda je tu što je dodatna motivacija za još ambicioziniji ulazak u četvrti tjedan priprema. Zaključak je da je u današnjoj utakmici vidljiva visoka razina efikasnosti i kontrole. Prikazanim je zadovoljan i trener Željko Babić.

Jako poučna turneja na kojoj smo odigrali dvije teške utakmice. Prvu smo izgubili, imali smo loptu za neriješeno, ali nismo to iskoristili. Momčad je u ovoj utakmici pokazala jak karakter i želju uz visoku motivaciju i moram reći da smo u drugoj utakmici dominirali svih 60 minuta – rekao je trener Babić. 

Nakon zasluženog odmora ekipa će u sljedećem tjednu ponovno nastaviti sa zahtjevnom pripremom te četvrti tjedan zaključiti s još dvije utakmice s mađarskom ekipom Dunajvaroš koja u četvrtak stiže u Koprivnicu.

Mi svaki tjedan imamo dva dana fizičkih opterećenja, a nakon toga 2-3 dana taktičkih opterećenja. Želimo paralelno raditi na dobroj fizičkoj pripremi uz tehničko-taktičku nadogradnju. Mogu reći kako sam zadovoljan jer sve ide svojim tokom i vrlo je važno da nam se dobro oporavljaju cure koje dolaze iz povreda i da u ovom zahtjevnom razdoblju nemamo novih – zaključio je trener Babić. 

Danas je najviše pogodaka u Podravkinim redovima postigla Šimara, ukupno 7. Vrijedi istaknuti i jako visoku razinu koncentracije i efikasnosti kružnih napadačica koje su zabile ukupno osam pogodaka no pobjedi i dominaciji je pridonijelo zalaganje svih igračica na terenu koje su pokazale karakter i želju za pobjedom.

Podravka Vegeta: Tucaković 6, Crnjak 3;Zadravec 1, Turk 3, Guskić 4(2), Kalaus L. 1, Buljan 1, Šenvald 3(1), D. Kalaus 3, Mrđen 2, Stelmakh 5, Barišić 1, Šimara 7, Pandža 1, Vuljak 4.