U redove Podravka Vegete se u novoj sezoni vratio i Goran Trajkovski, stručnjak i poznato trenersko ime koje će zasigurno biti od velikog značenja za izazove koji čekaju vratarke Yuliyu Dumansku i Antoniju Tucaković te mladu nadu Niku Galinec. Goran je poznat koprivničkim i bjelovarskim rukometnim krugovima, ali i u cijeloj Hrvatskoj s obzirom da je radio i s reprezentativnim selekcijama. Svoje je iskustvo također gradio i izvan granica Hrvatske gdje je sezonu proveo u poljskom Pogon Szczecinu. Povratak u Podravku probudio je u njemu i mnoge emocije te ga podsjetio na uspjehe koje je imao s ovim klubom u četiri sezone, koliko je proveo u Podravci.

Za Podravku me vežu lijepe uspomene, tu sam proveo četiri predivne sezone koje smo okrunili s jednako toliko naslova prvaka te tri naslova u Kupu uz nastupe u Ligi prvakinja. Nakon poziva trenera Hrupeca s kojim sam proveo i jednu odličnu sezonu u Poljskoj u Pogon Szczecinu, bilo mi je izuzetno teško odlučiti jer sam dobio posao u svom Bjelovaru i to u muškom i ženskom rukometnom klubu. Pronašli smo rješenje te sam dogovorom između klubova stigao u Podravku što me izuzetno veseli.

Foto: Ivan Brkić

Dojmovi trenera Trajkovskog nakon prvih treninga s vratarkama su više nego pozitivni. 

Tonka i Yuliya su fizički spremne i sada radimo na specifičnoj pripremi vratarki koja je predviđena za ovo razdoblje priprema. Moram napomenuti da je treća vratarka Nika Galinec, s reprezentacijom na Europskom prvenstvu u Crnoj Gori i ovim putem joj želim puno uspjeha i dobrih obrana. Žao mi je što s nama neće biti Magdalena Ećimović jer sam njezin rad kroz reprezentacije pratio pune četiri godine, a bio sam joj trener i u svojoj posljednoj sezoni u Podravci. 

Trener vratarki je zadovljan i cjelokupnom atmosferom te načinom na koji je stručni tim posložen, a i činjenicom da se stručni stožer poznaje od prije pa je još lakše raditi. 

Kad je riječ o stožeru funkcioniramo odlično i glavni trener Neven Hrupec je to super posložio. Ima dosta promjena i svi zajedno nastojimo to odraditi maksimalno profesionalno. Osjeća se pozitivna energija i sad samo želimo da budu pune tribine i da pred navijačima pokažemo ono što smo radili. 

Foto: Ivan Brkić