Nenad Smiljanec, pomoćni trener prve ekipe, ali i trener djevojčica ”A” godište 2006./2007. koje su nedavno na državnom prvenstvu izborile 5. mjesto je u prosincu 2018. godine imenovan za izbornika selekcije Hrvatske-mlađih kadetkinja, djevojčica rođenih 2004. i mlađih. Od tada je sudjelovao na tri redovna okupljanja perspektivnih igračica navedenog godišta. Bila su to dva okupljanja perspektivnih igračica Regije Sjever u Koprivnici, a nakon toga su se u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza odigrale i utakmice regionalnih reprezentacija za mlađe kadetkinje u Đurđevcu.

Na navedenim okupljanjima, od čega je na dva prisustvovala i instruktorica Hrvatskog rukometnog saveza za ženski rukomet dr. Lidija Bojić Čačić, dobio sam uvid u kvalitetu igračica koje nastupaju za većinu klubova u Hrvatskoj.

Za trenera Nenada Smiljanca slijedi novi izbornički zadatak, a to je odlazak na Završnicu državnog prvenstva za djevojčice rođene 2004. godišta i mlađe koje je na rasporedu od 13. do 16. svibnja u Poreču, a nakon toga uslijedit će krajem lipnja i kamp Hrvatskog rukometnog saveza u Zadru.

Očekujem da ću na ovim konkretnim akcijama dobiti još više informacija o perspektivnim igračicama, kako bi se kroz dvogodišnji ciklus okupljanja i utakmica lakše izabrala kadetska reprezentacija. Želja mi je raditi s igračicama koje su motivirane te voljne učiti i raditi za kolektiv zato što samo talent nije dovoljan. Za uspješan rezultat važna je ekipa, kvalitetne igračice koje međusobno surađuju i sustav, a s obzirom na moje 28 – godišnje trenersko iskustvo, vjerujem da mogu stvoriti ekipu koja će igrati brz, moderan i atraktivan rukomet – rekao je o svojim izborničkim planovima trener Nenad Smiljanec.