Neven Hrupec za time outa s Krimom // Foto Robert ŠoštarićPobjedom nad Krim Mercatorom u 2. kolu B grupe Lige prvakinja, Podravka Vegeta stvorila je veliki kapital za iduće utakmice. Ako se baš nisu nade ostvarile u prvom kolu, jer ipak je suparnik bio Györ, ostvarile su se u drugom, a sada, danas, u subotu, na redu je i treće s Clujom. Naše mišljenje dijeli i trener Podravke Vegete Neven Hrupec, s kojim smo razgovarali uoči utakmice u Cluju.

– Sigurno je pobjeda nad Krim Mercatorom kapital. Odigrali smo odličnu utakmicu i ponovno smo bili dobri prvenstveno u obrani, što mislimo da nam je bila odlika i u Györu. Sve se poklopilo: imali smo odličnu realizaciju, a s ambijentom u dvorani sve se zaokužilo na najbolji mogući način. Malo smo, međutim, imali vremena za uživanje u tome. Odmah poslije utakmice misli i rad bili su usmjereni idućem suparniku i maksimalno se pripremamo za tu utakmicu.

– Utakmice su sve oštrije. Kao što nam je u poluvremenu rekla ozlijeđena Krimovka Andrea Penezić: tuku se.

– Pa je. Mislim da sve mora početi od obrane i ako obrana ne funkcionira teško je doći do bodova u Ligi prvakinja. U tom segmentu dosta smo se pomaknuli na bolje. Kad je dobra obrana puno je lakše igrati, sigurniji smo u sebe i sva sreća da igramo to dobro i neka djevojke samo tako nastave.

– Rekli ste da je ekipa Cluja nekako nalik Podravki Vegeti, tj. igra sa srcem, bore se do ”zadnje kapi krvi”. Gledali ste tu ekipu više puta?

– Dojam mi se ni nakon višekratnog gledanja nije promijenio. Gledao sam ih ovdje uživo u kvalifikacijama s Muratpašom i Rostovom, a gledao sam ih uživo i na utakmici u Ljubljani s Krimom i snimku utakmice sa Györom. U svakoj utakmici Cluj je pokazao da se ne predaje ni jednog trenutka, igraju isto jako dobru obranu, borbene su, jako tuku. Imaju iskusnog trenera, ne predaju se do kraja utakmice i sigurno je da će tražiti svoju priliku u ovoj utakmici.

– Govori se da U Jolidon Cluj nema neku istaknutu igračicu, no imaju desnu vanjsku igračicu Senocico, koja je u vrhu dosadašnjih strijelaca u Ligi prvakinja.

– Mislim da im je to ovoga časa možda najkvalitetnija igračica, ali imaju stvarno dobrih pojedinki. Imaju Chintoan na poziciji pivota, dobar je pivot, Cartas i Tivadar dvije su iskusne vanjske igračice, relativno mlađu Vladineanu, koja je igrala u Oltchimu, iskusna je golmanica, koja je ranije bila u Györu, Mađarica Petroczi i dva su dobra krila, Paraschiv i Dinca. Mislim, dakle, da su dobar kolektiv, borbeni kolektiv i svakom će uz atmosferu koja vlada u dvorani, biti teško ovdje igrati utakmicu.

– I po tome ste slični, publika je dodatni motiv i pomagač.

– Pitali su me na intervjuu za televeiziju je li se pribojavam atmosfere i publike. Rekao sam im da ne, jer smo na to navikli i drago mi je zbog toga, to je draž Lige prvakinja, jer je sportašicama ljepše igrati u takvoj atmosferi. To je još dodatni motiv. Rekao sam im da i njih čeka takva atmosfera u Koprivnici. Neka bude tako i tu i kod nas.

– Podravka Vegeta nije kompletna. Nedostaje Nikica Pušoć-Koroljević. Kako ćete je zamijeniti na ovoj utakmici:

– Pripremamo se. U ovoj utakmici puno veću minutažu imat će Iva Pongrac. Ako to neće funckionirati imamo i pričuvne inačice koje smo pripremili. Žao mi je što Nikice nema, jer sigurno je da bi ona sa svojim iskustvom u takvim utakmicama puno značila, ali iskreno se nadam da s terapijama ide u dobrom pravcu i da će nam moći pomoći u utakmici kod kuće sa Clujom.

– Očito da je prognozu nemoguće dati. Podjednake dvije ekipe po karakteru, s tim da domaćin ima prednost domaćeg parketa. No, ipak, postoje nade?

Spremne za utakmicu // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Apsolutno da. Stvarno je teško prognozirati takvu utakmicu, ali jedino što sam siguran da nam je atmosfera dobra, da smo dobili dodatno samopouzdanje s dosadašnje dvije dobre utakmice i da smo svijesni toga da se u Cluj Napoci puno stvari može riješiti i da pobjedom možemo napraviti veliki korak prema našem cilju i dobro bi bilo da uspijemo napraviti sve dogovoreno da dođemo do povoljnog rezultata, a za nas bi to bila pobjeda. No, ne očekujem nimalo laku utakmicu, a ako u željama uspijemo, bit ću presretan.

– Neriješeno, iako je relatvino rijetko u rukometu, ne bi bilo dobro?

– Pa bi. Naravno, ali s obzirom na utakmice koje nas čekaju kasnije, bilo bi dobro i neriješeno, a vrhunska stvar bila bi da uspijemo uzeti pobjedu. No, bit će još svega. Ovo je ipak tek početak. Krim sad ima dvije teške utakmice sa Györom. Budemo vidjeli kako će to proći. Nakon toga Krim dolazi ovdje u Cluj, na težak teren. Mi imamo kod kuće utakmicu sa Györom i idemo van Krimu i u tim utakmicama sve je moguće, ali pozitiva iz Cluja bila bi veliki korak da uspijemo nešto napraviti. Ne mogu obećati pobjedu, ali mogu obećati da ćemo se boriti do zadnje kapi, kak’ se veli, znoja i da ćemo srce ostaviti na terenu da probamo doći do bodova.

– Nije kraj svijeta ni ako se izgubi?

– Jasno da ne, ali razmišljamo pozitivno i pokušat ćemo sve. Gledam to kao ciklus od dvije utakmice, znači ovdje i doma, i u slučaju međusobnog povoljnog skora gotovo s 90-postotnom sigurnošću mogli bismo reći da smo osigurali nastavak europskih natjecanja u proljeće, a onda imamo pred sobom veliki izazov, dvije utakmice koje nam mogu donijeti i nešto više od Kupa kupova. Čvrsto sam na zemlji i nisam bio euforičan ni poslije utakmice s Krimom, mada su cure zaslužile svaku pohvalu, jer znam, svjestan sam, preiskusni smo da ne bi znali kakve nas utakmice čekaju. Najbolje je ići postupno, a daj Bože da odemo što dalje.

Razgovarao Ivo Čičin-Mašansker