Hrvatski rukometni savez i Europska rukometna federacija poništili natjecanja za ovu sezonu te je samim time Podravka Vegeta završila s natjecanjima. U domaćem prvenstvu Podravka Vegeta imala je 4 boda više od drugoplasirane Lokomotive te je bila stopostotna s devetnaest pobjeda u devetnaest utakmica. U Kupu Hrvatske odigrana je samo jedna utakmica protiv drugoligaša Đurđevca u kojoj je Podravka Vegeta slavila.
Nakon odigranih utakmica u skupini Lige prvakinja u EHF Kupu naše rukometašice izborile su, prvi puta u dvanaest godina, nastup u polufinalu. Odlukama saveza sve su ove pobjede obrisane te su stvari vraćene na početak kao da se u sezoni 2019./2020. nije odigrala niti jedna utakmica.

Potaknut ovim odlukama trener Podravka Vegete Zlatko Saračević odlučio se obratiti navijačima te im poslati svoju poruku. Njegovo vam obraćanje donosimo u nastavku.

Ovih dana puno me ljudi zove i pita kako sam i kako se osjećam. Odgovor je – Nikako. Osjećam se jadno i razočarano.
Na pitanje jesam li ljut, pitam ih na koga da budem ljut? Na Kineza koji jede šišmiša, Stožer civilne zaštite, na EHF ili HRS? Poništili su cijelu sezonu odnosno sve utakmice. Samim time poništili su sve pobjede, sva putovanja i sve treninge koje smo odradili. Ali ipak ima tu mnogo stvari koje nam nitko ne može poništiti niti oduzeti.

Nitko ne može poništiti punu dvoranu Gimnazije Fran Galović i njihovu podršku koju su nam dali, nitko nam ne može oduzeti ples i veselje igračica nakon pobjede, nitko ne može poništiti pjesmu Kronikusa koji su bili tu za nas na svakoj utakmici.
Ima tu još puno stvari koje nam nitko ne može oduzeti. Pobjeda pred domaćom publikom protiv velikog Vipersa, drugo poluvrijeme protiv Lokomotive gdje smo ih ostavili na pet postignutih pogodaka, pedeset golova koje smo zabili u Pločama ili osjećaj moći i zadovoljstva koji smo imali nakon utakmice u Thüringeru.

Podravka Vegeta više nikada neće istrčati na teren u ovom sastavu. Svim cura koje odlaze iz Kluba hvala na svemu dobrom što su napravile za RK Podravku. Kada ovo ludilo prođe bit će tu neka nova Podravka Vegeta, neka drugačija Podravka Vegeta, ali Podravka Vegeta koja je od ove ekipe naučila puno.
Naučili smo da možemo, naučili smo da se ne bojimo nikoga i na tim temeljima nastavit ćemo raditi dalje. Trenutno sanjamo da ponovno zaigramo pred punom dvoranom i nastavimo pobjeđivati kao što smo to radili ove sezone.

Podsjetimo, Podravka Vegeta ove je godine odigrala četrdesetak utakmica u kojima su rukometašice Podravka Vegete zabile više od tisuću pogodaka. Stručni stožer i rukometašice posjetili su desetak europskih država te su proputovali više od 23 tisuće kilometara od čega veliku većinu autobusom. Svaka utakmica Lige prvakinja ili EHF Kupa u Koprivnici igrala se pred prepunom dvoranom Gimnazije Fran Galović, a i utakmice 1. HRL zabilježile su dobru posjećenost.