Na proglašenju u Makarskoj // Foto Goran RihtarićOvogodišnju rukometnu sezonu djevojčice iz ekipe Podravka 4 zaključile su sudjelovanjem na Završnici rukometnog prvenstva za djevojčice rođene 2000. i kasnije, održanog u organizaciji ŽRK Hoteli Makarska iz istoimenog grada na našoj obali. Pravo nastupa na Završnici ostvarili smo osvajanjem 2. mjesta u 1.  HRLD regija Sjever iza Koke Varaždin, a ispred ekipa iz Virovitice i Garešnice.

Fotografije, rezultate utakmica i zapisnike uredno vam je s lica mjesta slao voditelj škole rukometa prof. Goran Rihtarić, koji mi je, usput rečeno, bio za cijelo vrijeme boravka u Makarskoj od velike i nesebične pomoći, pa meni ostaje da dam kratak osvrt iz trenerskog kuta gledanja.

U cijelini gledano zadovoljna sam ponavljanjem prošlogodišnjeg rezultata i  osvajanjem 3. mjesta izborenog među 16 najboljih ekipa iz Hrvatske, čime smo nastavile dugogodišnju tradiciju plasmana svih klupskih mlađih kategorija u sam vrh hrvatskog rukometa. Iskreno, u sebi sam se nadala i mogućnosti malog pomaka, ali na tome nam se u polufinalu opet ispriječila dobra ekipa Koke, s kojom ove godine nikako na “zelenu granu”. No, između 5-6 prvoplasiranih ekipa (od kojih četiri iz naše regije) zaista su male razlike u kvaliteti, tako da bi i nešto drugačiji poredak bio realan.

Moje djevojčice nisu me razočarale. Svaka je dala svoj igrački doprinos u granicama svojih mogućnosti, uzornog ponašanja na terenu i van njega. Istaknut ću ipak Tenu Petiku kao prvog strijelaca prvenstva, kao i do nedavno ozlijeđenu Viktoriju Šestak, koja se dobro snašla u novoj ulozi pivota (izabrana u najboljih sedam), za što su obje primile i priznanja organizatora. Uvijek će biti malo boljih ili malo slabijih, ali učim ih da je rukomet kolektivna igra i da su svi “kotačići” u ekipi važni. Sebi predbacujem što im tokom treniranja nisam usadila dovoljnu dozu agresivnosti i samopouzdanja, pa nam se to u “tvrđim” utakmicama ponekad osveti. Na tome, kao i na nekim uočenim tehničkim nedostacima poradit ćemo tijekom iduće sezone.

Na kraju, zahvaljujem Upravi  i administraciji kluba koja nam je, usprkos poteškćama, omogućila redovitost natjecanja, kolegama trenerima na suradnji, kao i svim roditeljima djevojčica na njihovom trudu.

Svojim igračicama, od prve do zadnje, želim uspješan završetak školske godine,ugodne ljetne praznike i da se odmorni i željni lopte ponovno vidimo u kolovozu.

Trenerica Đurđica Zečević

P.S. Smiješni, zlonamjerni, pa čak i umobolni komentari anonimaca na nekim portalima nisu uopće vrijedni osvrta i više govore o njima samima.