foto 1 male

Djevojčice Podravke 4 (rođene 2006. i mlađe) su u nedjelju 16. prosinca 2018. u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović u Koprivnici odigrale utakmicu MŽL za djevojčice ”A” 2006. godište i mlađe s ekipom Radnika iz Križevaca i utakmicu 1. HRLD za djevojčice ”A” 2006. godište i mlađe protiv Tvina iz Virovitice. Djevojčice Podravke 4 ostvarile su pobjede u obje utakmice.

Od početka prve utakmice s Radnikom iz Križevaca, Podravkine igračice igraju motivirano te sredinom prvog poluvremena ostvaruju prednost od dva gola razlike 6 : 4, koju povećavaju na 10: 6 za konačni rezultat poluvremena. Početkom drugog poluvremena postižu dva zgoditka za redom te povećavaju prednost na 12 : 6. Kada se očekivalo da će djevojčice iz Koprivnice dovesti utakmicu lagano do pobjede, gošće povećavaju agresivnost obrane. Taj način igre gostujućih djevojčica je omeo domaće igračice, koje griješe u napadu te Križevčanke smanjuju na 13 : 11. Ipak, Podravkine djevojčice dolaze k sebi i uz odličnu obranu počinju pronalaziti jednostavna i lijepa rješenja u napadu te ne dozvoljavaju nikakvo iznenađenje i pobjeđuju rezultatom 18 : 14.

Foto 2 male

Drugu utakmicu s Tvinom iz Virovitice, djevojčice Podravke počinju slabo, uz puno prodanih lopti, nepokretnom i neagresivnom obranom, što djevojčice iz Virovitice koriste i od prve minute vode. Tek se u petnaestoj minuti utakmice domaće djevojčice uspijevaju približiti gošćama na jedan gol zaostatka 8 : 7. Tvinovke odmah povećavaju prednost te odlaze na odmor s četiri gola prednosti 12 : 8. U drugom poluvremenu Podravka se budi i pokazuje svu raskoš svog talenta i znanja te u samo četiri minute postiže pet pogodaka i prelazi u vodstvo 13 : 12. Do kraja utakmice dozvoljava djevojčicama iz Virovitice da postignu samo tri gola te uz ponovno pokretljivu i agresivnu igru u obrani s lijepim rješenjima u napadu pobjeđuje 21 : 15.

Rezultati utakmica:

Podravka – Radnik 18 : 14 (10 : 6)

Tvin – Podravka 15 : 21 (12 : 8)

Izvještaj: Nenad Smiljanec