Podravka 2 Lino mala fotografija

U 2. kolu 2. HRL za žene Sjever rukometašice Podravke 2 Lino uvjerljivo su u subotu na domaćem terenu svladale ŽRK Olimpiju rezultatom 31:18(16:9). Najuvjerljivija u ekipi Podravke 2 Lino bila je Josipa Josipović s 9 pogodaka, a s po 6 pogodaka su je pratile Vita Domijan i Nika Strahija. 

Unatoč činjenici da smo u utakmici rezultat kontrolirali od samog početka pa do kraja, pristupom i načinom igre i u obrani i u napadu jednog dijela igračica nisam zadovoljna. Previše neborbenosti, dekoncentracije kod završnog udarca na gol (uglavnom u prvom poluvremenu što znači da nije rezultat umora), nespremnosti ulaska u kontakt igru kao i nedostatak volje i želje za trčanjem bez kojeg nažalost nema budućnosti u rukometu. Na ovoj utakmici pohvalu za pristup i igru zaslužuju vratarka Vrabec, igračice Josipović, Domijan i Strahija, a sve ostale igračice pokazale su premalo s obzirom na njihove mogućnosti i uloge koje imaju u ekipi. Rezultat je dozvoljavao da rotiramo sve igračice koje su imale dostatnu minutažu kako bi pokazale sve što znaju nametnule se svojom igrom  priopćila nam je za klupsku stranicu trenerica Petika.

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 50. Suci: Dario Bedeković i Bruno Peić (oba iz Bjelovara).

Nadzornik HRS-a: Ivica Golubić (Garešnica).

Sastav i pogoci:

PODRAVKA 2 LINO: Jurić, Vrabec; Jurenec, Vuljak, Sikavica 1, Brkić 3, Petričević, Perika 2, Vrabec, Josipović 9, Domijan 6, Firšt 3, Beljak 1, Košuta, Strahija 6, Paleka.

Trenerica: Snježana Petika.

OLIMPIJA: Banović, Kovačević; Tomas 1, Lučić, Novokmet 1, Vuksanović 4, Matijević 1, Iličić 1, Krajnović 5, Mesarić 2, Vuletić 2, Špiranec 1.

Trener: Ivan Župan.

Također je u ponedjeljak u Đakovu naknadno odigrana i utakmica 1. kola 2. HRL za žene Sjever gdje su Linice tijesno poražene 25:24(13:11).

Što reći nego da moramo popraviti pristup, povećati borbenost i koncentraciju na postavljene zadatke ako želimo pobjeđivati. I na ovoj utakmici igračice koje bi trebale biti nositeljice rezultata i igre u ovom sastavu, totalno su podbacile. Na borbenost i čvrstu igru domaćih igračica uglavnom smo odgovarali mlakim pristupom punim straha kao i šutovima koje je domaća igračica sa uspjehom rješavala. Veliki broj tehničkih grešaka i promašenih zicera rezultirao je u jednom dijelu utakmice i po 5-6 razlike za domaće igračice priopćila je trenerica Petika.

Podravkine mlade snage su prema kraju utakmice ipak počele hvatati priključak, ali niz nesretnih okolnosti i sudačkih odluka spriječile su naše Linice u ostvarivanju pobjede.

Pred kraj utakmice uspjeli smo odigrati u obrani ono što smo se dogovorili na poluvremenu i uz par obranjenih udaraca mlade golmanice Jurić, malo po malo stigli smo razliku i desetak sekundi prije kraja poravnati rezultat. Nakon čega sutkinje stupaju na snagu. Je li to bilo nehotice ili zbog stalnog pritiska domaće publike ne možemo znati no u strci i jurnjavi priznale su neregularno postignut pogodak što je značilo gubitak boda za Podravku 2 Lino. Naime u trenutku izvođenja faula na centru domaća igračica prima loptu na sedmercu i zabija gol. Koliko poznajem rukometna pravila igračica se u trenutku izvođenje faula mora nalaziti izvan devet metara. No, prema odigranih 45 minuta utakmice možda ii nismo zaslužili bod, ali cure koje su bile na terenu tih petnaestak minuta i davale zadnje atome snage, zaslužile su. S obzirom da smo ekipa najavljenu kaznu ako se ne trgnu i počnu sve igrati morale su odraditi zajedno sa svojim suigračicama i one koje su se borile, ali i one koje su odigrale bez koncentracije. Pohvalu zaslužuju golmanica Jurić, igračice Josipović, Petričević i Strahijarekla nam je Snježana Petika.

ĐAKOVO – PODRAVKA LINO 25:24 (13:11)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Suci: Andreja Bošnjak i Tea Svalina (Osijek).

Sastav i pogoci:

ĐAKOVO: Ćurić, Barišić 1, Delić 8, Duvnjak, Lacić, Bogdanović 3, Gilman, Perić 3, Beljan, Prekačin, Sastić 2, Vulama, Pejić, Birtić 8, Šunda.

Trener: Željko Perić.

PODRAVKA LINO: Jurić, Vrabec; Jurenec, Vuljak, Sikavica, Brkić 1, Petričević 5, Lana Vrabelj, Josipović 8, Zagrajski, Domijan 4, Firšt 1, Beljak 1, Strahija 4, Paleka.

Trenerica: Snježana Petika.