Podravka Lino 2Proteklog je vikenda trenerica Snježana Petika zajedno s mladim nadama podravskog, ali i hrvatskog rukometa, rukometašicama Podravke 2 Lino, nastupila na turniru u Csurgu na kojem su, uključujući i naše djevojke, sudjelovale četiri ekipe i to domaćin Csurgo, virovitički Tvin te Veszprem. Trenerica Petika nam je priopćila rezultat, ali i koliko je zadovoljna ovim pripremnim turnirom.

– U prvoj utakmici snage smo odmjerili s domaćom ekipom i poraženi smo rezultatom 33:17(15:8). Mogu reći da smo se u prvom dijelu utakmice dobro nosili sa iskusnijim i fizički dominantnijim igračicama Csurga, no promašene stopostotne šanse nismo realizirali što nas je koštalo -7 golova na poluvremenu. Kako je utakmica tekla kraju platili smo danak nedostatku rotacije igračica u igri i razlika se samo povećavala rekla je trenerica.

Sastav Podravke 2 Lino u prvoj utakmici: Jurić, Vrabec; Jurenec, Brkić 1, Perika, Josipović 3, Vrabelj 3, Zagrajski 1, Domjan 4, Firšt 2, Beljak, Strahija 3.

U drugoj utakmici snage smo odmjerili s već dobro poznatim protivnicama iz Virovitice. Utakmica preslika prve. Veliki broj promašenih stopostotnih šansi te pad snage i koncentracije, kažnjavale su također iskusnije igračice Tvina i utakmicu riješile u svoju korist. Krajnji rezultat 27:23(13:9) kazala je Petika.

Sastav Podravke 2 Lino u drugoj utakmici: Jurić, Vrabec; Jurenec, Brkić 4, Perika, Vrabelj 5, Josipović 7, Zagrajski, Domjan 2, Firšt 2, Beljak 2, Strahija 1.

Svoj komentar i cjelokupni dojam nakon ovog pripremnog turnira dala je za kraj trenerica Petika.

Nakon odigranih prvih kontrolnih utakmica i nakon svega u njima viđenog čeka nas još puno rada. No, već sada je evidentno da su cure usvojile stil i način igre koji želim da igramo u sezoni koja je pred nama. Samo trebamo marljivo i redovito trenirati, vjerovati u sebe i rezultat neće izostati kazala je za kraj trenerica koja pozitivno gleda na nastavak sezone.