Kako su svi relevantni brojčani  podaci o samom natjecanju, vrlo ažurno, objavljeni na stranici kluba, nema ih potrebe ponavljati, već ću samo dati svoje viđenje cjelokupnog nastupa naše ekipe na turniru.

U sve tri utakmice u grupi (Virovitica 1234,Trogir 58, ŽARK Split) upisali smo tri pobjede s uvjerljivom gol razlikom ( +6,+13,+10 ). U prvoj utakmici s Viroviticom bilo je u početku „jutarnjih“ problema, ali stvari su brzo sjele na svoje mjesto uz  konačan rezultat 23:17 za nas.

Druga utakmica, protiv borbenih Trogiranki, dala mi je mogućnost uvođenja u igru svih igračica s klupe, a one su igrom pokazale da se na njih itekako može računati. Rezultat je bio 19:6 za nas.

U trećoj  utakmica s našim „starim“ rivalom (ŽARK Split) u prvom poluvremenu problem nam je stvarao njihov „pivot“ kojega su loptama „hranile“ vanjske igračice tako da je prvo poluvrijeme bilo rezultatski izjednačeno (9:9). Korekcija igre u obrani donijela nam je u drugom poluvremenu rezultatsku prednost od 10 golova razlike (25:15).

Polufinalna utakmica s drugom ekipom iz Splita (Split 2010) bila je prava „drama“. Osim početnih 4:1 za nas, u nastavku utakmice rezultat je u svih 30 minuta bio neizvjestan. U posljednjim sekundama utakmice Ana Crnjak im  brani „zicera“, ostaje neriješeno (16:16) i finalistu odlučuju sedmerci. Ovdje stupa na scenu Nika Galinec, brani im sedmerac, a naše tri izvođačice (Stručić, Đuranek, Strugar) redom pogađaju. U finalu smo.

Finale protiv vrlo dobre ekipe iz Sesveta nije bila ni malo laka utakmica bez obzira na krajnji rezultat (22:15). Imali smo stalno vodstvo od 2-3 gola razlike, ali uporne Sesvećanke nisu nam dozvolile veće odvajanje do pred sam kraj utakmice.

Nemam naviku isticati igračice no ovoga puta s obzirom na karakteristiku turnira i prijateljsko ozračje turnira ipak moram pohvaliti one koje su najviše iskočile u finalnoj, ali i drugim utakmicama. Uz Emu Stručić (8 golova), koja je cijeli turnir igrala odlično, ovdje svakako moram istaknuti perfektnu igru Nike Dedi (9 golova). Mogu reći da sam jako zadovoljna i igrom Perić i Strugar kao i Eme Đuranek. Golmanski dvojac (Galinec, Crnjak) ispunio je u potpunosti moja očekivanja. U ostalim djevojkama krije se puno više od one igre koju su prikazale na turniru i one to znaju, a sigurna sam da će u budućim nastupima one i potvrditi moje riječi. Sve moje ostale cure ,koje su manje ulazile u igru, dale su našoj pobjedi svoj doprinos.

Naravno da su uz puno dobrih stvari uočene i neke greške koje nam se ne smiju više ponavljati, a što moramo riješiti u daljnjem radu.

Sastav naše ekipe sa zbrojenim golovima iz svih 5 utakmica:

Međurečan 3, Strugar 15, Đuranek 8, Stručić 32, Sever 3, Crnjak, Hrupec 1, Balaško 6, Smolak 1, Dedi 19, Kovač, Perić 16, Žganjar, Švenda 1, Jagustin 2, Galinec.

U svoje ime zahvaljujem se svim kolegicama i kolegama trenerima kao i njihovim ekipama za sudjelovanju na našem turniru te korektnom i fer ponašanju tijekom cijelog natjecanja.

Pohvalu zaslužuju i naši mladi sudački parovi na čije suđenje nije bilo većih primjedbi.

Na kraju hvala svim našim navijačima na podršci iz publike koja nam je davala dodatni motiv.