Podravka Vegeta prije početka utakmice // Foto Ivo Čičin-MašanskerRukometašice podgoričke Budućnosti u dva dana gostovale su na dva treninga u Hrvatskoj i to kod oba hrvatska sudionika Lige prvakinja, Lokomotive i Podravke Vegete. Budućnost je europski doprvak. I u Zagrebi i u Koprivnici osim treninga odigrana je i po utakmica.

Trening // Foto Ivo Čičin-MašanskerSva tri kluba i njihovi treneri dogovorili su da utakmice budu zatvorenog tipa, tj. neće se objavljivati rezultati.

Međutim, na web stranici Budućnosti on je objavljen, pa ga naknadno objavljujemo i mi: Podravka Vegeta – Budućnost 21:28 (9:14). U Koprivnici se igrala oštra utakmica. Budućnost je poznata po čvrstoj obrani, a i Podravka Vegeta je na tom putu. Na ovakvim utakmicama treneri imaju mogućnosti komunikacije s igračicama i na licu mjesta ispravljati greške.

Budućnost pred susret // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Na slikama gore i dolje: Budućnost se priprema za susret.

Trening Budućnosti // Foto Ivo Čičin-Mašansker

I trener budućnosti Dragan Adžić i trener Podravke Vegete Goran Mrđen u igru su stavili sve igračice, što je i svrha takvih susreta. Nije nevažno da su mlađe igrale sa suparnikom koji je europski vrh. Puni udio u utakmici imala je i ozdravljena Andrea Čović.

Budućnost // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Na slici gore Budućnost, dolje Podravka Vegeta.

Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Pri tome ne smeta ni činjenica da su Budućnost i Podravka Vegeta u istoj grupi Lige prvakinja. Sve svatko zna i o jednoj i o drugoj ekipi, jer Podgoričanke i Koprivničanke su prijateljice i izvan terena.

Utakmica // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravki Vegeti trebao je i kontinuitet jačih susreta kao pripema za Ligu prvakinja i derbi s Lokomotivom u 1. HRL. Nakon subotnje utakmice s Umagom u Umagu, dio igračica odlazi na reprezentativne obaveze. Iz Podravke Vegete u hrvatsku reprezentaciju odlaze Tatari, Elez i Džono (Nikšić i Kapitanović su pričuve), a u srpsku su pozvane Živković i Trifunović. Obje će reprezentacije igrati na Croatia Cupu u Umagu, uz sudjelovanje i Njemačke i Poljske.

Utakmica // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Na slikama gore i dolje detalji s utakmice.

Mirjana Milenković za vrijeme utakmice razgovara s trenerom // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Dva portreta: kapetanica Podravke Vegete Miranda Tatari…

Miranda Tatari // Foto Ivo Čičin-Mašansker

…i trener Goran Mrđen.

Goran Mrđen // Foto Ivo Čičin-Mašansker