Tatari prima pehar za 3. mjesto // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta pobjedom nad Féhervárom od 21:16 (9:8) zasluženo je osvojila treće mjesto na turniru u Dunaújvárosi u Mađarskoj i pokazala se kao ekipa u usponu, što se posebno odnosi na izdržavanje pritiska i kad ne ide najbolje. Požrtvovnost, borbenost, želja, trud – sve je bilo na izuzetno visokoj razini. u Mađarskoj smo upoznali ratničku Podravku Vegetu. Možda je malo otišlo ”oružje u trnje” u zadnjoj utakmici, ali volimo to pripisivati umoru.

Pozdrav publici // Foto Ivo Čičin-MašanskerU prvom poluvremenu palo je malo golova. S jedne strane dobro je branila Milenković (7 obrana u 30 minuta), a s druge strane Podravkine igračice previše su pucale pokraj gola i u stative i u gredu. Tek u 16. minuti Podravka Vegeta je povela s dva razlike (5:3), ali do kraja poluvremena (igralo se 2×30 minuta, za razliku od utakmica u grupama kada se igralo 2×25) ostao je samo jedan gol razlike – 9:8.

U 2. poluvremenu nastavilo se izjednačeno, ali valjda zbog straha od pucanja, previše se lopti pokušavalo trpati na liniju na Čović. Za 12:10 konačno se dignula Živković i zabila prvi gol iz vana. U prvom je poluvremenu dala gol iz cepelina s krila u igri s igračicom manje.

Podravka - Féhervár // Foto Ivo Čičin-MašanskerNakon 10 minuta Podravkinih isključenja tek u 41. minuti jedno za Féhervár. Bilo je 14:13, a tako je i ostalo. Puno pogrešaka u dodavanju išlo je u prilog Féherváru, koji je u 44. minuti tko zna koji put izjednačio, 14:14. Nastavilo se s promašajima. Valjda umor…

U 48. minuti Elez je (lobom) iz sedmerca dovela Podravku u vodstvo 15:14, a u novom napadu – promašaj čistog zicera. Konačno Čović, nakon uhvaćen odbijene lopte od grede poslije udarca Elez, u 50. minuti postavlja dva razlike, 16:14. U 2. poluvremenu, do tada, samo jedan obrana Milenković, osma ukupno. Čović je zabila za tri razlike, 17:14 u 53. minuti, a Tatari je prije toga bolno zajauknula: kud baš po nosu!

Podravka - Féhervár // Foto Ivo Čičin-MašanskerTo je razlike koja je trebala biti dovoljna do kraja. jer, ekipa se bori, ovoj Podravki i kad nejde – ide! Kike Elez u 54. minuti za 18:15. Kontru Nemaškalo brani Kiss. Istini za volju i Féhervár se ispromašivao, bilo je vidljivo da ima manje snage od Podravke Vegete. Nije lako u dva dana odigrati tri utakmice, a Koprivničanke su osim toga imale paklenski trening u Érdu. Ipak njena snaga i stečeni karakter trebali bi biti vidljivi već na Bepovom turniru kada se igra s velikima, a Budućnost i Krim to jesu.

Čović odbijenu loptu od stative smješta u 56. minuti za četiri razlike i postavlja 19:15. Mađarice sve više promašuju i gube lopte, u tome se izjednačavaju s Koprivničankama. Dvije minute prije kraja Nemaškalo s krila zabija za 20:16. Tatari povisuje, Kapitanović brani zicer i Podravkin zadnji napad nije uspio, ali je utakmica završena 21:16. Pobjeda Podravke Vegete i osvojeno 3. mjesto. Zasluženo.

1. DUNAFERR, 2. ZVEZDA, 3. PODRAVKA VEGETA, 4. FÉHERVÁR, 5. LOKOMOTIVA, 6. DEBRECEN

U utakmici za 5. mjesto Lokomotiva je igrala odlično, a velika razlika rezultat je obrana raspoložene Ivane Jelčić (17+4), iz čega se posjedom lopte dolazilo do kontri i velike razlike. Debrecen (9. mjesto u mađarskoj ligi prošle sezone) objektivno je bila najslabija ekipa na turniru.

Utakmica za 1. mjesto, Dunaferr – Zvezda igrala se nakon odlaska Podravke Vegete iz Dunaújvárosi. Naknadno: pobjeda Dunaferra 31:23 (15:10). Tako je Dunaferr prvi, Zvezda druga.

 Prije toga kapetanici ekipe Mirandi Tatari predan je pehar za osvojeno 3. mjesto.

Podravka - Féhervár // Foto Ivo Čičin-Mašansker

DUNAÚJVÁROS, KOHÁSZ KUP, UTAKMICA ZA 3. MJESTO (2×30 min.)

PODRAVKA VEGETA – FÉHERVAR 21:16 (9:8)

DUNAÚJVÁROS – Gradska sportska dvorana . Gledatelja: 200. Suci: Gábor Hargitai i Gábor Marko (oba Mađarska).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (1+1), Milenković (8+0); Čović 6, Nikšić, Šenvald, Živković 2, Džono, Nemaškalo 2, I. Mrđen, Vidak, A. Oremović, Maljak, Tatari 4, Trifunović 2, Elez 5(2). TRENER: Goran Mrđen.

FÉHERVÁR: Szendrei (3+0), Kiss (2+1); Lacković, Mađer 3, Yuki, Csák, Horváth, Tonza 3(2), Becséri 4, Hajduch 2, Mayuko 3, Mayer, Kazai, Sanuko. TRENER: Botond Bakó.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(2), Féhervár 4(2).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 12 m inuta (Nemaškalo i Trifunović 2+2, Čović i Nikšić po 2), Fehervár 4 m inute (Horváth i Mayer po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Andrea Čović (Podravka Vegeta).

Konačni poredak:
1. DKKA Dunaferr
2. Zvezda Zvenigorod
3. Podravka Vegeta
4. Féhervár
5. Lokomotiva
6. DVSC Debrecen