Siofok-Podravka // Foto Ivo Čičin-MašanskerU utakmici 1. kola Elek Gyula FTC-ovog turnira u Budimpešti Podravka Vegeta izgubila je od mađarskog Siófoka 24:22 (11:10). Koprivničke igračice nastupile su nekompletne (Mrđen, Karlovčan i Papac su na EP kadetkinja), a oporavljenica Milenković figurira samo u zapisniku. I takve pokazale su veliko angažiranje, htijenje, ali nedostajalo je ”ono nešto”.

Siofok-Podravka // Foto Ivo Čičin-MašanskerNaime, u prvom dijelu obrana bez obzira na malo primljenih golova, nije funkcionirala tako da omogući golmanicama Kapitanović i Jukić više od jedne obrane. U oba poluvremena uočljivo je bilo da krila i još poneko ne realizira zicere: recimo da ih je osam promašeno. Pri tom se respektira udio domaće golmanice Pastrovics.

Siofok-Podravka // Foto Ivo Čičin-MašanskerIgrački dobro popunjen i u boljoj kondiciji zbog dužih priprema Siófok je odigrao brzo i raznoliko, s više zraka u plućima. Kod Podravke Vegete vidi se neuigranost i nedovoljno prepoznavanje vlastitih akcija, ali trener Mrđen ionako smatra da bi se bolja slika Podravke Vegete mogla vidjeti tek idućeg tjedna na Bepovu memorijalu u Koprivnici. A do početka prvenstva još su na rasporedu Vardarov turnir u Skoplju i Krimov u Ljubljani.

Siofok-Podravka // Foto Ivo Čičin-MašanskerU prvoj utakmici 1. kola FTC je odličnom igrom nadigrao poljske prvakinje Selgros Lublin, koje su u Budimpšeti s 13 igračica, jednom više od Podravke Vegete. Rezultat od 38:20 (19:11) odraz je od dvoje sudionika Lige prvakinja veće spremnosti Mađarica.

Siofok-Podravka // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Raspored u 2. kolu u subotu poslije podne je: Podravka Vegeta – MKS Selgros Lublin i FTC Rail Cargo Hungaria – Siófok KC Galerius Fürdő. U nedjelju u 3. kolu prije podne i u podne igraju u 10 Siófok – Lublin i u 12 sati FTC – Podravka Vegeta.

1. KOLO ELEK GYULA FTC TURNIRA U BUDIMPEŠTI

SIÓFOK KC GALERIUS FÜRDŐ – PODRAVKA VEGETA 24: 22(11:10)

BUDIMPEŠTA – Elek Gyula arena. Gledatelja: 200. Suci: Jozsef Bacs i Sobolcs Bóla (oba Mađarska).

SIÓFOK KC GALERIUS FÜRDŐ: Gercsó, Salamakha (2+-), Pastrovics 12+0); Hamburger, Elghaoui 5, Longvin 1, Petersen 3(1), Gonzalez 2, Orbán 2(1), Hrbková 2, Maláti, Czáki 2, Nemeth, Kaposvári 1, Erdösi 3, Such 3. TRENER: Christian Dalmose.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (0+0), Kapitanović (6+0), Milenković (-); Nikšić 3, Dežić, Šenvald 1, Krsnik 2, Milošević 3, Džono 4, Nemaškalo 3, Dragišić 2, Vidak 3(1), Franković 1. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Siófok KC Galerius Fürdő 3(2), Podravka Vegeta 1(1).

ISKLJUČENJA: Siófok KC Galerius Fürdő 18 minuta (Orbán i Nemeth 2+2, Elghaoui, Petersen, Gonzalez, Czáki, Erdösi po 2), Podravka Vegeta 8 minuta (Džono 2+2, Nikšić i Milošević po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Melinda Pastovics (Siófok).