FTC-Podravka // Foto ivo Čičin-MašanskerU zadnjem susretu Elek Gyula memorijala u Budimpešti u organizaciji mađarskih prvakinja FTC-a, domaći FTC pobijedio je Podravku Vegetu 33:30 (16:13). zasluženo, ali i Podravka Vegeta je izašla uspravne glave, jer se borila do zadnje kapi znoja. A srela su se dva suparnika, koji će još jednom odmjeriti snage na Bepovom turniru u subotu, a potom još dva puta u grupi EHF Lige prvakinja.

FTC-Podravka // Foto ivo Čičin-MašanskerU prvoj utakmici 3. kola Siófok je svladao Lublin 30:28 (14:15) i tako zauzeo 2. mjesto na turniru, a Lublin je zauzeo treće.
Konačni poredak: 1. FTC 6 bodova, 2. Siófok , 3. Lublin 2, 4. Podravka Vegeta 0.

FTC-Podravka // Foto ivo Čičin-MašanskerObje ekipe oprezno su ušle u susret, igra je u početku bila izjednačena, blaga prednost bila je na strani Podravke Vegete, jer u početku išlo je vanjskim igračicama. Koprivničanke su vodile do 8. minute, onda je FTC pojačao, ulazili su mu udarci iz vana (Szucsánski, Hornyák, Nerea) i stanje na semaforu kretalo se od jednog do četiri gola razlike. Tomašević u popčetku nije obranila ni jednu loptu, pa je od 11. minute ušla Szikora, koja je do kraja poluvremena skupila osam obrana: nešto od upućenih lopti išlo je ravno u nju, a neke je obranila u tzv. svom uglu. Podravkine pucačice ravnopravno su podijelile golove: Nikšić, Milošević, Džono, Nemaškalo, Vidak i Franković po 2, Dežić 1.

FTC-Podravka // Foto ivo Čičin-MašanskerU drugom dijelu utakmice FTC je bio u stalnom vodstvu, ali je Podravka Vegeta požrtvovno, ne predajući se do kraja, pristizala rezultat i ostavila dobar dojam. Još da je Nemaškalo u zadnjoj sekundi zabila sedmerac… Upečatljivu igru pokazala je Selena Milošević (8 golova) na mjestu srednje vanjske, a veliku požrtvovnost, ne štedeći se nikada, Dragica Džono. Kapitanović je obranila 10 udaraca. Kod ostalih igračica u golovima je prednjačila Vidak (5), a dobro je da je Franković počela zabijati (4/2).
FTC je ekipiran, ima sjajna imena mađarskog rukometa, a istaknule su se Szikora na golu, Szucsánski (7 golova), Nerea (5/2) i Hornyák (6).

Popularnost rukometa u Mađarskoj je velika. Koliko je zanimanje i za ženski rukomet potvrđuje podatak da je svih šest utakmica turira izravno prenosio mađarski Sport 1.

FTC-Podravka // Foto ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta na memorijalu Josipa Samaržije Bepa bit će pojačana za golmanicu Mirjanu Milenković, koja će prvi puta u novoj sezoni stati na vrata kluba s kojim je produžila ugovor, a nakon procesa rehabilitacije. Kapetanica ekipe od ove sezone je Dragica Džono.

Nakon dva turnira stvari igrački idu na bolje, a slogan ”nema predaje” bio je prisutan na svi šest utakmica dosadašnjih turnira.

FTC-Podravka // Foto ivo Čičin-Mašansker3. KOLO ELEK GYULA FTC TURNIRA U BUDIMPEŠTI

FTC RAIL CARGO HUNGARIA – PODRAVKA VEGETA 33:30 (16:13)

BUDIMPEŠTA – Elek Gyula arena. Gledatelja: 400. Suci: Péter Horváth i Balázs Marton (oba Mađarska).

FTC RAIL CARGO HUNGARIA: Tomašević (2+1), Szikora (9+0); Zacsik, Cifra 2, Szarka 1, Schatzl 2, Szucsánszki 7, Szekeres, Mészáros, Kovacsicz 3, Márton, Lukács 2, Nerea 5(2), Hornyák 6, Szekerczés 3(3), Számoránsky 2. TRENER: Gábor Elek.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (1+0), Kapitanović (9+1), Milenković (-); Nikšić 3, Dežić 2, Šenvald, Krsnik, Milošević 8, Džono 5, Nemaškalo 3, Dragišić, Vidak 5, Franković 4(2). TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: FTC Rail Cargo Hungaria 6(5), Podravka Vegeta 4(2).

ISKLJUČENJA: FTC Rail Cargo Hungaria 10 minut (szekeres i Lukács 2+2, Zácsik 2), Podravka Vegeta 10 minuta (Nemaškalo 2+2, Nikšić, Krsnik, Milošević po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Zita Szucsánski (FTC).