Logo-turnir-FTCU Budmpešti, glavnom gradu Mađarske, u organizaciji domaćeg FTC Rail Cargo Hungaria 15. i 16. kolovoza igrat će se Elek Gyula međunarodni rukometni turnir uz sudjelovanje prvaka Mađarske FTC-a, Podravke Vegete, mađarskog Siófoka KC Galerius Fürdő i poljskog prvaka Selgros Lublina. Utakmice se igraju u Elek Gyula areni.

Podravki Vegeti to će biti drugi turnir u rukou od tjedan dana i daljnji je korak u uigravanju nove (zasad nekompletne) ekipe. Mrđen, Karlovčan i Papac igraju na Europskom prvenstvu kadetkinja u Makedoniji.

Od malih zanimljivosti ističemo drugi ovosezonski susret mađarskog Siófoka i Podravke Vegete. Ta utakmica, koja se igra nakon dva tjedna od susreta u Koprivnici, bit će jedno od mjerila Podravkina napretka. S Lublinom će biti zanimljiv odnos snaga poljskih i hrvatskih prvakinja.

Od ozbiljnijih uspoređenja ističemo susret s FTC-om, s kojim će se Podravka Vegeta susresti za tjedan dana i na Bepovom memorijalu, a u listopadu s mađarskim prvakinjama igra i prvu utakmicu u skupini Lige prvakinja. Vidjet će se kakvi su jedni, a kakvi drugi, stižu slične razmišljanja i iz Budimpešte. Tako će u međusobnom ”maratonu” FTC i Podravka Vegeta odigrati četiri utakmice na trunirima i u Ligi prvakinja.

Podravka Vegeta na put kreće (krenula je) u petak poslije podne.

Iduće odmjeravanje snaga bit će na memorijalnom turniru u Koprivnici 21. i 22. kolovoza uz sudjelovanje FTC-a, Iuvente Michalovce i Krim Mercatora, sve u sklopu obilježavanja 60 godina ženskog rukometa u Koprivnici i postojanja kluba.

RASPORED UTAKMICA

SUBOTA, 15. KOLOVOZA 2015.

9,50 Otvorenje turnira
10,00 FTC Rail Cargo Hungaria – MKS Selgros Lublin
12,00 Siófok KC Galerius Fürdő – Podravka Vegeta
16,30 Podravka Vegeta – MKS Selgros Lublin
18,30 FTC Rail Cargo Hungaria – Siófok KC Galerius Fürdő

NEDJELJA, 16. KOLOVOZA

10,00 Siófok KC Galerius Fürdő – MKS Selgros Lublin
12,00 FTC Rail Cargo Hungaria – Podravka Vegeta