Podravka-Lublin // Foto Ivo Čičin-MašanskerKao i u prvoj utakmici, a i na turniru u Michalovcima, Podravka Vegeta posustaje kada treba osigurati prednost i u krajnjoj liniji pobjedu. Tako je bilo i u utakmici s poljskim prvakinjama Selgros Lublin (nekada poznat kao veliki Podravkin konkurent Montex). Poljakinje su u 2.kolu Elek Gyula FTC turnir u Budimpešti pobijedile 16:20 (9:9).

Podravka-Lublin // Foto Ivo Čičin-MašanskerU prvom poluvremenu bilo je izjednačeno, ali je Podravka vodstvo od 5:2 (tri gola Dežić, po jedan Džono i Nikšić) prokockala i Lublin je došao do 5:6, Podravka izjednačila, a onda po gol vodila, a Lublin izjednačavao.

U 2. poluvremenu opet početno vodstvo od dva razlike, a onda od 15:15 prednost nepovratno odlazi na Lublinovu stranu.

Podravka-Lublin // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta imala je puno stativa, obje ekipe dosta promašaja, ali je Lublin lakše dolazio do crte i također realizirao kontre koje su uslijedile zbog neučinkovitog napada Koprivničanki.

Kod hrvatskih aktualnih prvakinja još nije sve definirano u igri, a vidljivo je da nema vođe u kreaciji, tj. u napadu. Zbog nove ekipe i obrana traži doradu, učenje, popravak.

Međutim, borebnost i pristup igri na visokoj su razini bez obzira na sve. Red špotanja, red pohvala.

Podravka-Lublin // Foto Ivo Čičin-MašanskerJaObrana Ivane Kapitanović // Foto Ivo Čičin-Mašanskersno je da je Podravka Vegeta, bez obzira na sutrašnji (nedjelja) susret s FTC-om, s obzirom na dvije izgubljene utakmice,ostvarila plasman na 4. mjesto.

Iz 2. kola preostala je utakmica FTC – Siófok, a u nedjelju igraju FTC – Podravka Vegeta i Siófok – Lublin.

2. KOLO ELEK GYULA FTC TURNIRA U BUDIMPEŠTI

PODRAVKA VEGETA – SELGROS LUBLIN 16:20 (9:9)

BUDIMPEŠTA – Elek Gyula arena. Gledatelja: 200. Suci: Jozsef Bacs i Sobolcs Bóla (oba Mađarska).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (4+0), Kapitanović (7+1), Milenković (-); Nikšić 2, Dežić 3, Šenvald, Krsnik, Milošević 2, Džono 2, Nemaškalo 2, Dragišić, Vidak 5(2), Franković. TRENER: Goran Mrđen.

SELGROS LUBLIN: Dzhukeva (3+0), Gawlik (6+-); Bijan 1, Niedwiedz 6(1), Kocela 2, Rola 2, Gega 6(4), Kozimur 1, Drabig 1, Mihdaliova, Skrzyniarz 1, Charzyska, Szarawaga. TRENERICA: Sabina Wloden).

SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(2), Selgros Lublin 7(6).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 minuta (Franković 2+2, Džono i Vidak po 2), Selgros Lublin 12 minuta (Mihdaliova 2+2+2, diskv. u 49′, Niedwiedz 2+2, Kozimur 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Iwona Niedwiedz (Selgros Lublin).