Csurgo turnir 1Podravka 2 Lino u subotu 2. rujna sudjelovala je na prijateljskom turniru u mađarskom Csurgu u povodu 40-e obljetnice kluba i osvojila 2. mjesto. Na turniru su sudjelovale dvije mađarske ekipe (Haladas i domaćin Csurgo) i dvije hrvatske ekipe (Podravka 2 Lino i Đurđevac).

PIŠE // Filip Turk

Turnir je poslužio za uigravanje ekipe i uvid u trenutne mogućnosti igračica. U prvoj utakmici odmjerili smo snage s ekipom Haladas koja se natječe u 1. B ligi. U vrlo napetoj i neizvjesnoj utakmici uspjeli smo pobijediti brze i prodorne Mađarice rezultatom 36:35 i tako izborili finale turnira.

Kao što i sam rezultat pokazuje, ekipe su više bile orijentirane na napad, a manje na obranu. U finalnoj utakmici visoko smo poraženi od domaćina i zauzeli drugo mjesto. Obje utakmice odigrale su djevojke iz kadetske ekipe i pokazale dva lica. Za prvu utakmicu zaslužuju pohvale i čestitke, a drugu bolje da zaboravimo. Za najbolju igračicu turnira proglašena je naša Tena Petika. Domaćinima zahvaljujemo na pozivu i gostoprimstvu.

Csurgo turnir 2