Debrecen - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerRukometašice Podravke Vegete u prvoj utakmici A grupe na Kohász kupu u Dunaújvarosi pobijedile su DVSC TVP Debrecen s 26:23 (14:15), pa će tako igrati za 1. mjesto u grupi s domaćinom DKKA Dunaferr, koji je pobijedio Debrecen sa šest razlike.
Debrecen je diktirao tempo u 1. poluvremenu, povremeno vodio i sa četiri razlike. Ali ipak…

Moglo bi se reći da je uhvatio Podravku Vegetu ”na brzaka”. Nogometnim rječnikom rečeno, Koprivničanke su, međutim, pokazale karakter. Vraćale su se i stizale rezultat, ali baš kad je trebalo preokrenuti, onda se napravi nešto nepotrebno u npapadi, izgubi se lopta, a Mađarice se raduju.

Debrecen - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerNo, drugo poluvrijeme pokazalo je da Podravka Vegeta igra ozbiljni rukomet u kojem je prednjačila organizatorica igre Miranda Tatari, Kristina Elez natrpjela se batina, ali je davala i golove, proddaila je Živković, a vrlo važan doprinos dala je borbena Čović, a i ona se natrpjela batina na crti. Mali, ali važan doprinos dale su svojim golovima Džono, Nikšić i Nemaškalo, a Milenković je u drugom poluvremenu obranila dva strašna zicera, pa je tako na kraju pronađeno zajedništvo u ovom društvu istaknutih individualki.

Podravka Vegeta osigurala je igru za 3. mjesto na turniru, a od utakmice s Dunaferrom zavisi hoće li igrati i za prvo. U svakom slučaju konačno smo vidjeli radost, suzdržano, ali radost zbog pobjede nad neugodnim suparnikom.

DUNAÚJVAROS, UTAKMICA B GRUPE KOHÁSZ KUPA

DVSC TVP (DEBRECEN) – PODRAVKA VEGETA 23:26 (15:14)

DUNAÚJVÁROS – Sportska dvorana . Gledatelja: 60. Suci: Tamás Agnecz i Otto Sípos (oba Mađarska).

DVSC TVP: Horváth-Pasztor (6+0), Makai (-); Bohus-Karnik 1, Silagyi 1, Varsanyi, Vörös, Gorilska 1(1), Sopronyi 6, Slakta 2, Kelemen 1, Siska 3, Som, Laptos, Karnik 4(2), Kudor 4. TRENER: Joszef Varga.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (5+0), Milenković (4+0); Čović 4, Nikšić 1, Šenvald, Živković 4, Džono 2, Nemaškalo 1, I. Mrđen, Vidak, A. Oremović, Maljak, Tatari 6, Trifunović, Elez 8(5). TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: DVSC TVP 5(3), Podravka Vegeta 6(5).

ISKLJUČENJA: DVSC TVP 6 minuta (Siska 2+2, Gorilska 2) , Podravka Vegeta 10 minuta (Trifunović 2+2, Čović, Živković, Nemaškalo po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Miranda Tatari (Podravka Vegeta).

OSTALO

Debrecen - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerU A grupi odigrana je utakmica mađarskih predstavnika, domaćin DKKA Dunaferr i DVSC Debrecen. Pobijedile su djevojke iz Dunaújvarosi s 24:18 (12:6).

Pobjedom Podravke Vegete nad DVSC-om jasno je da će Debrecen igrati za 5. mjesto, a Podravka Vegeta i DKKA Dunaferr odlučit će o 1. ili 2. mjestu u grupi.

U B grupi pomalo neočekivano prvakinje Hrvatske, zagrebačka Lokomotiva, izgubile su od Féhervára 15:17 (12:6). Zagrebačke golmanice obranile su samo četiri lopte, golmanica Féhervára devet plus tri sedmerca.

U drugoj utakmici B grupe Féhervár – Zvezda Zvenigorod 17:18 (8:7).

Féhervár i Zvezda imaju po 2 boda, Lokomotiva 0. U utakmici, koja je počela, Zvezda i Lokomotiva odlučuju o kom pletnom poretku u grupi.