Iuventa-Podravka // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta izgubila je na turniru u Slovačkoj utakmicu drugog kola od domaćina Iuvente Michalovce 22:29 (14:16). Poraz je došao većim dijelom vlastitom zaslugom, zatim zaslugom vanjskih pucačica domaćina, a koji postotak zasluga pridodali su i slovački suci. Dosta je neugodno biti gost u takvim uvjetima.

Počelo je sjajno, s dvije obrane zicera Kapitanović u prvoj minuti, pa još dva malo kasnije, ali poslije se nadobivala toliko golova iz vana da je uz napad bez rješenja bilo jasno da će domaće preuzeti inicijativu. Podravka Vegeta imala je 8:4, a onda su uslijedili ti golovi iz vanjskih pozicija i u nekoliko navrata očito navijanje slovačkih sudaca za slovačku ekipu. Radili su to uz smiješak, a griješili su.

Iuventa-Podravka // Foto Ivo Čičin-MašanskerNo, to nije bilo prevaga. Nesigurnost u obrani i strah od pucanja u napadu. Pred kraj poluvremena na gol je stala Jukić, obranila jednu loptu iz vana, a Krsnik i Dežić zabile za rezultat poluvremena, 16:14.

Ni drugo poluvrijeme nije krenulo bolje, usprkos dvije obrane Jukić i po gol Nemaškalo i Franković. Nekoncetriranost i gubljenje lopte, golovi iz vana. Očito da je umor učinio svoje. Ne daju noge, a onda ni glava. To je tako bilo do 40. minute i 21:16. A razbranila se i Lafuente na domaćem golu.

Iuventa-Podravka // Foto Ivo Čičin-MašanskerNije se Podravka predala, ali kad svaki udarac iz vana rezultira golom, onda je teško održavati priključak. Na gol je stala ponovno Kapitanović, koja je u 1. poluvremenu imala pet obrana. Ali kad ne ide, ne ide: na drugoj strani Lafuente do 51. minute imala je 10 obrana, plus Medvedova tri.

Suci isključuju, pa je i Mrđen dobio 2 minute, koje je za njega ”odradila” Nikšić. Pet minuta prije kraja domaće vode s pet golova razlike, 27:22. Ne igraju bajno, ali sve im ide na ruku.

Na golu Lafuente (14 obrana), a u polju Habankova (7), Wollingerova (4), Chernova (6) zaslužuju dva boda. Zaslužena pobjeda Iuvente Michalovce. Nije im trebalo tako očito pomagati.

Zadnju utakmicu turnira Podravka Vegeta (njih 12, Milenković samo figurira u zapisniku) igraju u nedjelju u 12 sati kontra Baîa Mare, koji u zapisniku ima 19 igračica, a žale se da im pet još nije došlo.

Iuventa-Podravka // Foto Ivo Čičin-Mašansker

UTAKMICA 2. KOLA 22. MEMORIJALNOG TURNIRA TOMAŠ JAKUBČO U MIHCALOVCIMA U SLOVAČKOJ

IUVENTA MICHALOVCE – PODRAVKA VEGETA 29:22 (16:14)

MICHALOVCE – Chemkostav arena. Gledatelja: 200. Suci: Milan Sivák i Zbislav Ot’apka (oba Slovačka).

IUVENTA MICHALOVCE: Lafuente (14+0), Medvedova (3+-); Holešova, Kišikova, Rebišova 3, Soročinova, Perederyj 3, Habankova 7(1), Nagyova, Wollingerova 4, Dziurova 2, Bajčiova, Chernova 6, Trehubova 2(1), Lavchenko 1. TRENER: František Urban.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (5+-), Kapitanović (6+0), Milenković (-); Nikšić 2, Dežić 3, Šenvald, Krsnik 3, Milošević 1, Džono 3, Nemaškalo 3, Dragišić, Vidak 4(2), Franković 3. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Iuventa Michalovce 2(2), Podravka Vegeta 2(2).

ISKLJUČENJA: Iuventa Michalovce 6 minuta (Kišikova, Rebišova, Baratova), Podravka Vegeta 12 minuta (Milošević 2+2, Nikšić umjesto Mrđena, Krsnik, Nemaškalo i Franković po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Veronika Habankova (Iuventa Michalovce)