TreceUFeheruPodravka Vegeta u utakmici za 3. mjesto na turniru u mađarskom Székesefehérváru pobijedila je slovačke prvakinje Iuventu Michalovce s 38:26 (20:15). Tako su zauzele 3. mjesto. U finalnoj utakmici Fehérvár je svladao Lokomotivu 27:22 (14.11). Lokomotiva je druga, Podravka Vegeta treća.

PodravkaIuventa1U odnosu na petak i utakmicu s Fehérvárom, ovo je bila dobra Podravkina utakmica, na trenutke i vrlo dobra, ali bilo je i crnih točaka. To se naročito vidjelo u početku: Koprivničanke su bolje, a nikako da se odvoje.

Pomalo nepažnja u obrani i nerealizirani napadi, osobito ziceri. No, istodobno tri napadačice djelovale su pokretnije nego u petak, a glavni pokrteač i realizator bila je ”neka nova” Dina Havić. Dobra je bila i u susretu s domaćinima, ali se taj učinak utopio u općem sivilu.
Iuventi je to bila deveta pripremna utakmica, Podravki Vegeti tek treća. Zato je mađarski kratki izlet bio koristan i idućeg tjedna u Vácu trebalo bi se pomalo vidjeti, kako voli reći trener Mrđen, ”gdje smo”.

Podravka- Iuventa // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA ZA 3. MJESTO NA TURNIRU U SZÉKESFEHÉRVÁRU
PODRAVKA VEGETA – IUVENTA MICHALOVCE 38:26 (20:15)
SZÉKESFEHÉRVÁR – Dvorana Köfem. Gledatelja: 60. Sutkinje: Erika Öri i Zoltanné Szalai (obje Mađarska).
PODRAVKA VEGETA: Milenković (11+0), Jukić (3+0); Čović 3, Gavranić 2, Pongrac 5, Havić 6, Živković 4, Vukojević 4, Nemaškalo 2, Milanović Litre 2, Vidak 3(1), A. Oremović, Dušak, Trifunović 7(3), Poljak. TRENER: Goran Mrđen.
IUVENTA MICHALOVCE: Petróczi (6+0), Medvedova (3+0); Marković, Kridžić, Piškayová 4, Vargová, Szöllösiová 3, Kovaličková 3, Rebičova, Nagyaková 1, Hornaková, Tobiášova, Wollingerová 1, Olšovská 9(3), Trebuhová 5(1). TRENER: Ján Pácka.
SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(4), Iuventa Michalovce 4(4).
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 minuta (Čović 2+2, Vidak, Trifunović), Iuventa Michalovce 2 minute (Olšovská).
IGRAČICA UTAKMICE: Dina Havić (Podravka Vegeta)

FEHÉRVÁR NADJAČAO LOKOMOTIVU

Fehérvár je pobjednik vlastitog dvodnevnog turnira. U finalnoj utakmici svladao je zagrebačku Lokomotivu 27:22 (14:11). Moglo bi se reći da je Lokomotivi teško kad je indisponirana Sonja Bašić. Previše golova s krila i nebranjenih udaraca iz vana. No, trener Šoštarić dao je prigodu skoro cijeloj postavi. Tako je domaćin prvi, Lokomotiva druga, Podravka Vegeta treća, a Iuventa četvrta. Prve tri ekipe primile su od organizatora pehare.
Fehérvár je u prvom poluvremenu stalno bio u vodstvu, Lokomotiva je povremeno izjednačila, ali krila i udarci Herr i Tilinger iz vana bili su najčešće problem za Bukovinu, koja je u prvom poluvremenu obranila četiri lopte. Nije bila bolja ni Kiss na drugoj strani, kojoj je inače norma izuzetno visoka. Ona je skinula samo tri lopte, doduše, jedna od njih bila je sedmerac. U prvom poluvremenu Lokomotiva je promašila dva, a Fehérvár jedan sedmerac. Na obje utakmice turnira nije ulazila Lidija Horvat, koja ima problema s leđima.

FINALNA UTAKMICA TURNIRA U SZÉKESFEHÉRVÁRU
FEHÉRVÁR KC – LOKOMOTIVA 27:22 (14:11)
SZÉKESFEHÉRVÁR – Dvorana Köfem. Gledatelja: 250. Suci: Csaba Dobrovich i Péter Tájok (oba Mađarska)
FEHÉRVÁR KC: Trimell (-), Kiss(7+1); Azari 3, Siti 3, Hajduch 2, Nuria. Vaszari 2, Horvath 2, Tilinger 8(3), Herr 5(1), Mayer 1, Kazai 1, Becseri, Kuhinko, Majer. TRENER: Pal Oldrup Jensen.
LOKOMOTIVA:
Razum (3+0), Jelčić (-), Bukovina 6+0); Smiljanić, Gaće 2, Božović, Oštarjaš 2(2), Krsnik 1, Bašić 6(2), Horvat, Kožnjak 1, Lisjak, Janković 3, Prusina 2, Milić, Grubišić 1, Rajović 4 . TRENER: Nenad Šoštarić.
SEDMERCI: Fehérvár KC5 (4), Lokomotiva 7(4).
ISKLJUČENJA: Fehérvár 2 minute (Besceri), Lokomotiva 4 minute (Oštarjaš, Kožnjak).
IGRAČICA UTAKMICE: Tamara Tilinger.