Fehervar-Podravka, Jelena Živković pred Evom Kiss // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta izgubila je u petak navečer polufinalnu utakmicu na turniru u Székesfehérváru s domaćinom Fehérvárom 30:24 (14:12). U prvoj polufinalnoj utakmici zagrebačka Lokomotiva pobijedila je slovačkog prvaka Iuventu Michalovce s 31:29 (16:25). Tako u subotu u 13 sati za 3. mjesto igraju Iuventa i Podravka Vegeta, a za pobjednika turnira Fehérvár i Lokomotiva.

”Još tapkamo i tražimo se”, konstatirao je trener Goran Mrđen nakon utakmice u kojoj je primijetio da su igračice igrale teže nego u prvoj utakmici s istim suparnikom u Koprivnici. Posljedica jakoih treninga. Igralo se sporo, s puno grešaka, a lopta je u takvim situacijama često udarana u pod. Puno udaraca bilo je s mjesta, iz skokova sunožno, a takve lopte bile su doista lak plijen za izuzetno visoku Evu Kiss, koja je skupila 19 obrana (18+1). Uz to krila nisu imala realizaciju, a previše je bilo tehičkih grešaka, tako da se uzrok poraza treba tražiti u vlastitim nelogičnostima, a kad je tako onda se i ne govori o sutkinjama koje su bile ispod razine ekipa. Jednostavno nije ugodno vidjeti da suci ne znaju.
Fehervar-Podravka // Foto Ivo Čičin-MašanskerNo, Podravka Vegeta je u prvo vodstvo došla tek u 46. minuti (20:21), nakon nekoliko obrana Milenković, koja je imala ukupno 10 obrana, a sama se zafrkavala da je bila k’o bunar, sve je pored nje ulazilo. Malo je previše samokritična, nije baš sve, bilo je i nekoliko vrhunskih obrana. Jedino će se morati poboljšati obrana s krila i udaraca iz vana. Uvjet za ovo drugo je i budna obrana, na utakmicu s Fehérvárom previše je spavala. Na dvije-tri minute ušla je na gol i Jukić, ali je za kratko vrijeme primila tri gola. Kod 27:23 za domaće u 55. minuti vratila se Milenković, ali onda je Fehérvár, s malim vjetrom u leđa (sutkinje) napravio konačnu (pre)veliku razliku.
U drugoj utakmici Lokomotiva je s Iuventom stalno vodila, da bi Iuventa stalno pristizala. U jednom dijelu utakmice sve je realizirala Sonja Bašić, a pred kraj, kada je, recimo, u 56. minuti bilo 28:28, golove su zabijale Kožnjak, Janković, Prusina… Iuventa je imala jakog adura u Medvedovoj na golu, a u njenim redovima igraju i dojučerašnja Lokomotivašica Jelena Marković i bivša Podravkašica Tanja Kiridžić. Opasna je bila Hornakova (6) i precizna Trehubova 7(4).
Fehérvár-Podravka-Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerSve ekipe imaju više utakmica od Podravke Vegete, njoj je to bila tek druga i daljnje utakmice poslužit će da se iskristalizira koje su to igračice koje će ponijeti teret službenih natjecanja. Zasad je to ipak sve u začetku, teško je davati ocjenu, ali ima materijala za popravak, ispravak, školovanje. Treneri su to uočili i prvo predavanje bilo je nakon večere u petak. Vidjet ćemo kakav će to učin proizvesti na utakmici s Iuventom u subotu.

POLUFINALNA UTAKMICA NA TURNIRU U SZÉKESEFEHÉRVÁRU
FEHÉRVÁR KC – PODRAVKA VEGETA 30:24 (14:12)
SZÉKESFEHÉRVÁR – Dvorana Köfem. Gledatelja: 200. Sutkinje : Öri i Szalai (Mađarska).
FEHÉRVÁR KC: Trimell (-+0), Kiss (18+1); Azari 5, Siti 3, Csenge 3, Vaszari, Horvath 3, Tilinger 8(2), Herr 5(1), Mayer 1, Kazai 2, Becseri, Kuhinko, Majer. TRENER: Pal Odlrugp Jensen.
PODRAVKA VEGETA: Milenković (10+0), Jukić (0+-); Čović 1, Gavranić 1, Pongrac, Havić 3, Žoivković 6(3), Vukojević 3, Nemaškalo 1, Milanović Litre 5, Vidak, A. Oremović, Dušak, Trifunović 2, Poljak 2. TRENER: Goran Mrđen.
SEDMERCI: Fehérvár KC 3(3), Podravka Vegeta 4(3).
ISKLJUČENJA: Fehérvár 8 minuta ( Herr 2+2, Csenge, Mayer), Podravka Vegeta 6 minuta (Čović 2+2, Vidak 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Eva Kiss