Otvorenje Vardarova turnira // Foto Ivo Čičin-MašanskerČetvorodnevni Vardarov turnir u vrućem Skoplju (37 Celzija) počeo je prvim kolom u obje grupe, a Podravka Vegeta bila je prvoga dana slobodna. Jedini zadatak bio je pojavljivanje na svečanom otvaranju u dvorani Sportskog centra Jane Sandanski. Turnir je uz prigodni uvodni govor otvorila predsjednica Vardara Gordana Naceva.

Prije toga, u prvoj utakmici grupe B igrali su europski prvak Budućnost i Rostov-Don. Ruskinje su u pogonu od početka srpnja i to se vidjelo u igri. Pobijedile su 26:22 (14:10). Za Vardar je branila bivša Podravkina golmanica Marta Žderić.

MOĆ VARDARA // Leynaud je branila svjetski

U A grupi Vardar je pobijedio Leipzig 37:25 (17:10) i pokazao svu moć ekipe kad se na jednom mjestu okupe europske zvijezde. Leipzig nije mogao parirati raznovrsnijoj i bržoj igri Vardara u kojoj su svoj obol dale i hrvatske rukometašice, bivše članice Podravke Vegete: Andrea Penezić (6 golova), Maja Sokač (1), Andrea Čović (5) i bivša Podravkina srpska reprezentativka Sanja Damnjanović (4). No, junakinja utakmice bila je golmanica Vardara Amandine Leynaud: branila je – svjetski! A da i ne govorimo da u Vardaru igra jedna Andrea Lekić, pa Olga Chernoivanenko, Anja Althaus… Psihološki hendikep za Leipzig zbio se prije utakmice: pomoćnom treneru je pozlilo i hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu.

Podravka Vegeta na otvorenju // Foto Ivo Čičin-MašanskerPODRAVKA VEGETA U NEDJELJU S VARDAROM // Pružiti dobar otpor

U nedjelju u 20 sati igraju Podravka Vegeta – Vardar. Vardarove utakmice izravno prenosi makedonska televizija. U utakmici B grupe u 18 sati sastaju se švedski Sävehof i Budućnost. Leipzig u A i Rostov-Don u B grupi slobodni su.

Koprivničanke doista nemaju što izgubiti u toj utakmici, tek nastojati, slikovito rečeno, što skuplje prodati kožu. Pružiti, dakle, dobar otpor.