Novinarski pogled u Budimpešti // Foto Ivo Čičin-MašanskerTurnirom u Budimpešti Podravka Vegeta zaključila je pripremno razdoblje nove sezone u kojoj je najveći izazov čeka iduće subote i nedjelje kada se u norveškom Drammenu igraju kvalifikacije Lige prvakinja za ulazak u grupnu fazi natjecanja. Donosimo statistiku dosadašnjih nastupa.

Na turnirima u Ljubljani, Dunaújvárosi, Koprivnici i Budimpešti suparnici Podravke Vegete bili su Debrecen, Metzingen, Békéscsaba, Vardar, Krim Mercator, Hypo Nö, Dunaújváros, Siófok, Zamet, FTC i Slovan Duslo Šal’a. U svih 12 utakmica na četiri turnira Podravka Vegeta ostvarila je pet pobjeda i sedam poraza uz gol-razliku 262:287. U prosjeku otprilike 22:24 po utakmici.

Na turniru u Budimpešti (tri utakmica) golove su postigle: Nemaškalo 12, Krsnik i Vidak po 10, Zadravec 9, Debelić 5, Mrđen 4, Dežić, Milošević, Džono i Gugić po 3.

Na četiri turnira u 12 utakmica Ivana Kapitanović imala je 127 obrana i dva puta (Koprivnica i Budimpešta) proglašena je najboljom golmanicom turnira. S malom minutažom Antonia Jukić imala je 13 obrana.

Ukupna efikasnost igračica: Nemaškalo 50, Vidak 44, Gugić 28, Zadravec, Milošević i Džono po 26, Krsnik 18, Debelić 16, Mrđen 9, Dežić 8, Karlovčan 4, Petika 2, Pavlović i Popović po 1.

Ocjenu dosad dostignutog i procjenu mogućnosti na kvalifikacijama u norveškoj dat će trener i igračice na konferenciji za novinstvo sazvanu za srijedu u 11 sati.