Obitelj, ekipa, članovi Nadzornog odbora te najbliži suradnici i prijatelji su se u utorak 23. veljače oprostili od trenera i slavnog rukometaša Zlatka Saračevića koji je iznenada preminuo u 59. godini života. U krug koprivničke Sportske dvorane gimnazije Fran Galović je stiglo vozilo u kojem se nalazio lijes trenera Zlatka Saračevića. Svi su u žalosti prilazili automobilu i u tišini polagali crvene ruže kako bi odali počast treneru Zlatku Saračeviću.

Žaluje Koprivnica, Hrvatska, a gotovo da nema kutka Europe u kojem nije zapisao crticu iz svog života. Njegove posljednje riječi ekipi nakon važne pobjede bile su: ”Cure volim vas sve”, a nakon što je dobio toliko utakmica u životu koji je bio obilježen uspjesima, onu najvažniju bitku nije uspio dobiti. Brojni su se građani, prijatelji i zaposlenici posljednja dva dana upisivali u Knjigu žalosti i divnim i emotivnim riječima se opraštali od hrvatske rukometne ikone Zlatka Saračevića.

Ispraćen je gromoglasnim pljeskom baš kao što to i zaslužuje. Nije ovo zbogom, dragi naš, veliki čovječe, ovo je samo još jedno putovanje na kojem ćemo se jednom, svi zajedno ponovno sresti. Neka ti je laka hrvatska zemlja.

Foto:Ivan Brkić