Zrinski-Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta zabilježila je i drugu pobjedu u 1. HRL. U gostima u Čakovcu: Zrinski – Podravka Vegeta 25:35 (15:17). U 1. poluvremenu igra je bila izjednačena, brze Međimurke koristile su rupe i greške u obrani gošći, a ni Kapitanović na golu nije bila na prošlotjednoj razini. Stoga vodstvo od samo dva gola razlike za Koprivničanke ne čudi – Čakovčanke su pošteno odigrale i zaslužile tu malu razliku.

Zrinski-Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerI u drugom poluvremenu opet je bilo li-la, dok se nije probudila Lana Franković i na brzinu stvorila nedostižnu razliku. Ovo ”probudila” mislimo doslovice, jer nitko nije govorio glasno, ali čekalo se da istrese svoje kapacitete. i za brobenost petica.

Njaviše prekrašaja domaćih bilo je (bez sankcija) na Dragici Džono, ali suci Istrijani isključili su baš Dragicu na 2 puta po 2 minute. Kriteriji su različiti od suca do suca.

Imponirala je igra Nemaškalo. Bez ” mnogo buke” zabila je 7 golova, kao i Milošević 5. U kreaciji je ponešto nedostajalo. Trener Mrđen morao je vikati: Što igramo i Igrajmo nešto.

Zrinski-Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerVanjske igračice Zrinskog imale su previše prostora, a najbolje ga je iskoristila odlična Gavrić (6+3). Neke ozbiljne udarce obranila je domaća vratarka Ivačić.

No, na kraju, razlika je velika, a dva su boda zaslužena. Uz konačnu napomenu: sve ekipe kao i Zirnski igrat će protiv Podravke Vegete angažirano i na ni jednoj utakmici ne smije biti ”spavanja”.

U idućem kolu Podravka Vegeta igra u Koprivnici s Bjelovarom.

Zrinski - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 2. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

ZRINSKI – PODRAVKA VEGETA 25:35 (15:17)

ČAKOVEC – Sportska dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 150. Suci: Vladimir Grubor (Poreč) i Adi Žepčan (Umag). Nadzornik HRS-a: Dragutin Modesto (Kanfanar).

ZRINSKI: Kozjak (-+-), Ivačić (6+1): P. Posavec 1, Senčar, S. Posavec 4(1), Sinanović, Balić, Resman 3, Car 3, Lupić 3, Gavrić 9(3), Androić, Maljak 2. TRENER: Željko Golik.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (2+-), Kapitanović (5+0), Milenković (-) ; Nikšić 4, Dežić 3(2), Karlovčan, S. Šenvald, Krsnik 3, Milošević 5, Džono 4, Nemaškalo 7, I. Mrđen, Papac, Dragišić 1, Vidak, Franković 8(1). TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Zrinski 5(4), Podravka Vegeta 4(3).

ISKLJUČENJA: Zrinski 2 minute (Resman), Podravka Vegeta 8 minuta (Džono 2+2, Franković, I. Mrđen).

IGRAČICA UTAKMICE: Lana Franković (Podravka Vegeta).